febra dengue Brazilia Cupa Mondiala 2014 Virus CM 2014

"E cea mai mare epidemie din lume", anunta New York Times. Pericolul pentru toti turistii care vin sa vada Mondialul din Brazilia

Brazilia se confrunta in acest moment cu o criza extrem de grava. Turistii asteptati pentru Mondialul din aceasta vara sunt avertizati de autoritati. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Mai 2014, 18:52
Data actualizarii: Marti 20 Mai 2014, 18:55

Febra Dengue provaca ingrijorare la nivel global in aceasta vara. "Brazilia sufera de cea mai grava epidemie din lume a febrei Dengue", scrie New York Times, care precizeaza ca situatia este extrem de grava: 1.4 milioane de cazuri au fost semnalate anul trecut, numai in Brazilia.

Febra Dengue sau "febra oaselor rupte" este o infectie cauzata de un virus raspandit de tantari. Se ia initial prin intepatura tantarilor si se manifesta prin dureri intense de oase. Simptomele acestui virus sunt febra, durerile de cap, eruptiile cutanale precum cele care apar in cazul rujeolei si durerile musculare si articulare. In situatiile extreme, viata este pusa in pericol.

Conform unui studiu realizat de catre Lancet Infectious Diseases, cele mai expuse zone din Brazilia acestei febre sunt Natal, Fotaleza si Recife, din nord-est, pentru ca Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Salvador si Manaus sa fie considerate de risc maxim. Ingrijorarea autoritatilor creste in acest moment, mai ales ca milioane de turisti din toata lumea sunt asteptati sa viziteze Brazilia in perioada Mondialului din aceasta vara.

Modifică setările cookies