Fabio Capello Campionatul Mondial Brazilia 2014 Rusia CM 2014

"Only in Russia" | Discurs incredibil la adresa "hotului" Capello, dupa eliminarea de la Mondial! Antrenorul, chemat in fata Dumei

Rusia a fost eliminata rusinos de la Campionatul Mondial, iar Fabio Capello este acum supus unei mari umilinte.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Iulie 2014, 09:40
Data actualizarii: Joi 03 Iulie 2014, 10:00

Fabio Capello, cel mai bine platit antrenor de la Mondial, si Rusia, cea mai mare tara prezenta la turneul final, si-au incheiat inca din faza grupelor aventura, echipa de zeci de milioane, cu vedete ca Dzagoev, Kherzhakov si Kokorin, fiind eliminata de Belgia si Algeria.

Cu un salariu de 8 milioane de euro anual la nationala Rusiei, dupa ce a mai trecut si pe la carma selectionatei Angliei, Fabio Capello era speranta rusilor pentru fazele finale ale Campionatului Mondial, dupa o asteptare extrem de lunga. Cu toate acestea, antrenorul a inregistrat un esec dureros in Brazilia, unde nu a putut castiga nicio partida si a acumulat doar 2 puncte.

Criticat dur de tabloidele britanice dupa esecul de pe banca Angliei, Capello are acum parte de un tratament si mai dur, relateaza The Guardian, care anunta ca antrenorul a fost supus unui discurs umilitor de catre unul dintre cei mai importanti oameni din Rusia.

Vladimir Zhirinovsky, liderul extremei drepte din Rusia, un politician controversat, l-a numit "hot" pe fostul castigator al Ligii Campionilor si al campionatelor din Italia si Spania, cerand chiar ca acesta sa fie chemat in fata Dumei de Stat pentru a da explicatii.

"Trebuie sa ne uitam la munca sa si sa ii cerem demisia. Este un om avar si sunt sigur ca nu o va face. E bine sa iei milioane de euro fara sa faci nimic. Echipa noastra a fost umilita, dar asta nu ii afecteaza cu nimic veniturile. Hotul!", a spus Zhirinovsky, care a starnit un val de controverse, adaugand: "Nici macar aspectul sau nu este unul de apreciat. Arata ca un profesor de scoala primara".

De asemenea, un alt politician important, Oleg Pakholov a vorbit si el despre esecul de la Mondial, acesta spunand ca antrenorul italian a fost constient de la inceput de sansele echipei, dar a decis sa accepte slujba doar pentru bani: "Cred ca el a stiut foarte bine care este potentialul echipei, dar a crezut ca e o modalitate simpla de a face bani. A vrut sa puna ceva deoparte pentru a se putea retrage in liniste".

Fabio Capello ar putea fi chemat in fata Dumei si a conducerii Ministerului Sporturilor in luna octombrie, pentru a explica esecul de la Mondial, a spus si Igor Ananskikh.

Modifică setările cookies