Argentinienii rad de nationala lui Dunga: "Brazilia mai incearca o data! In 2014!"

Brazilia Cupa Mondiala Olanda Presa sferturi CM 2010
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Iulie 2010, 19:29
Data actualizarii: Vineri 02 Iulie 2010, 19:50

Argentinienii de la "Ole" se bucura dupa infrangerea Braziliei in fata Olandei: Brazilia 2014 - cu referire la urmatorul Campionat Mondial care o sa se joace in Brazilia.

"Samba olandeaza", scriu francezii de la L'Equipe, "Sneijder a taxat echipa care a castigat 5 titluri mondiale", scriu spaniolii de la Marca, in timp ce AS noteaza: "Bomba: A cazut Brazilia".

Olanda s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale, dupa ce a invins, vineri, cu 2-1 (0-1), Braziliei.

O tacere imensa s-a abatut asupra orasului Rio de Janeiro la fluierul final, vineri, dupa victoria Olandei, scor 2-1, in sferturile de finala, care a pus capat visului Braziliei de a castiga al saselea titlu mondial.

"Este un adevarat cosmar!", a strigat celebrul comentator de la TV Globo, Galvao.

Pe strazile din Rio, unde inainte de meci vuvuzelele acoperea zgomotul claxoanelor, domnea o liniste apasatoare.

Pe plaja Copacabana, unde se adunasera 50.000 de suporteri imbracati in culorile Braziliei, numerosi fani aveau lacrimi in ochi. Altii, mai revoltati, ii criticau pe antrenorul Carlos Dunga si pe mijlocasul Felipe Melo pentru eliminare si pentru autogol.

Brazilia, mare favorita la castigarea titlului, a fost eliminata in sferturile de finala ale Cupei Mondiale pentru a doua oara consecutiv, de aceasta data victima a unei defensive catastrofale si a nervozitatii excesive in fata Olandei, se arata intr-un material al agentiei France Presse.

Cu cele cinci titluri mondiale si statutul de echipa numarul 1 in clasamentul FIFA, Brazilia paraseste Mondialul dupa un nou esec ce ar urma sa-l coste postul pe selectionerul Dunga, criticat adeseori in ciuda victoriilor de la Copa America (2007) si Cupa Confederatiilor (2009).

In 2006, Brazilia a pierdut in fata Frantei in sferturi, scor 0-1, ultimul titlul castigat fiind in 2002.

Absenta din seminfinale din 1998, cand a fost eliminata de Brazilia, Olanda si-a luat revansa. Si acum viseaza sa faca mai bine decat in 1974 si 1978 cand generatia "fotbalului total" a ajuns in finala de doua ori. Fara a castiga insa.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!