„Dacă fotbalul era individual aș fi câștigat tot!” Neymar a răspuns criticilor primite: „Vina se duce către jucătorul cu numele mai mare!” 

Neymar Brazilia PSG Campionate externe
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 24 Iunie 2023, 12:33
Data actualizarii: Sambata 24 Iunie 2023, 12:34

Neymar (31 ani) a trecut prin momente tensionate de când a ales să semneze cu Paris Saint-Germain. 

Fotbalistul brazilian a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului în 2017, când PSG a plătit 222 de milioane de euro către Barcelona pentru el. Adus cu promisiunea că va aduce mult râvnitul trofeu UEFA Champions League, Neymar nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, în ciuda faptului că a avut rezultate bune pe Parc des Princes.

Jucătorul a semnat recent un contract care expiră în 2025, devenind unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lot, iar pentru asta a „plătit” din nou, când echipa a fost eliminată din UEFA Champions League. Fanii lui PSG au început să îl huiduie, să îl înjure și să îi ceară plecarea, luându-i cu asalt casa din capitala Franței. 

Neymar a vorbit despre criticile primite

Țintă a criticilor din cauza atitudinii sale, dar și pentru că nu a reușit să ajute mai mult echipa, Neymar a decis să vorbească într-un interviu acordat presei din Brazilia. Fotbalistul a evidențiat că este conștient de talentul său și că, dacă nu ar fi depins de o echipă, individual ar fi putut câștiga orice și-a propus. 

„Nu m-am ferit niciodată de vreo acuzație, din contră chiar. Întotdeauna spun 'puteți să mă criticați'. Știu care îmi este talentul și știu că fotbalul nu este individual. Dacă fotbalul ar fi fost individual mi-aș fi atins toate obiectivele. Însă nu este. Vina se duce către jucătorul cu numele mai mare. Am văzut aceeași situație cu Leo Messi în Argentina, iar acum a câștigat Campionatul Mondial. De ce? Pentru că a avut o echipă care să îl ajute, care să joace pentru el. 

Desigur că primesc multe critici din cauza numelui. Atât pe teren cât și în afara lui. Câteodată nu sunt de acord cu criticile din cauză că au legătură cu viața mea personală, unde fac ce vreau. Pe teren poți să vorbești liber”, a declarat Neymar pentru BandSports. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!