Cristiano Ronaldo David James Campionate externe

Un fost jucător englez avertizează: „Cristiano Ronaldo și-ar putea umili următorul club dacă arată că nu îi plac anumite lucruri!” 

Cristiano Ronaldo (37 ani) s-a despărțit de Manchester United în urmă cu două săptămâni, decizia fiind luată de comun acord. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 15:18
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 15:20

Superstarul portughez și-a 'forțat' plecarea cu un interviu exploziv pe care i l-a acordat jurnalistului britanic Piers Morgan. Atacantul i-a criticat dur pe cei de la Manchester United, luându-i pe rând pe conducători, sfârșind prin a spune că nu-l respectă pe Erik ten Hag, antrenorul „diavolilor roșii”. 

După anunțul despărțirii, numele portughezului a fost asociat cu diferite cluburi, iar în această săptămână s-a scris despre interesul lui Al-Nassr pentru el, arabi oferindu-i un salariu colosal, de 200 de milioane de euro anual. Propunerea oficialilor lui Al-Nassr ar fi pe doi ani și jumătate, Ronaldo urmând a încasa jumătate de miliard de euro. 

Avertisment în cazul lui Cristiano Ronaldo 

În cazul portughezului însă fostul portar al Angliei, trecut pe la Manchester City și Liverpool, David James (52 ani), avertizează că ar putea exista un precedent și cu viitorul club, ridicându-se problema ca în cazul în care fotbalistului nu îi convin anumite aspecte ar alege să denigreze echipa, așa cum a făcut cu Manchester United. 

„Există un beneficiu financiar în a-l avea pe Cristiano Ronaldo în echipa ta. Nu voi intra în detaliile interviului însă faptul că poate comanda o funcție și vorbi într-o manieră negativă despre unul dintre cele mai mari cluburi din lume ar trebui să fie un semnal de avertisment pentru oricine vrea să îl transfere, în special dacă ești un club din Premier League, în contextul în care brand-ul Premier League este cel mai mare în fotbalul domestic. 

Frica ar fi că dacă arată că nu îi plac anumite lucruri la viitorul club, atunci ar putea să îi umilească la nivel global. Cred că profilul de Instagram al lui Cristiano Ronaldo este mai puternic decât restul din Premier League împreună. Întrebați care e problema în opinia mea. Am crede că conducerea oricărui club de fotbal are ablitatea de a avea grijă ca repercusiunile negative să nu influențeze lucrurile pozitive din punct de vedere financiar pe care le poate aduce. 

Eu personal cred că ar fi un lucru periculos de făcut. Să fim onești, timpul ne prinde din urmă pe toți. Îți va câștiga Cristiano Ronaldo un campionat? Sau cumperi jucătorul pentru a beneficia de partea financiară din afara terenului? Nu l-aș cumpăra dacă aș fi un club din Premier League pentru că eu cred că este un risc mult prea mare”, a spus David James conform Sports Illustrated

Și despre Chelsea s-a scris că ar fi interesată de Cristiano Ronaldo, asta după ce patronul Todd Boehly își dorise în vară transferul său, însă s-a lovit de refuzul antrenorului Thomas Tuchel. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!