Cristiano Ronaldo Manchester United Anglia

OFICIAL Cristiano Ronaldo, OUT de la Manchester United după interviul exploziv! Clubul a făcut anunțul 

Cristiano Ronaldo (37 ani) pleacă de la Manchester United după un an și jumătate. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 19:38
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 08:42

Clubul a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat postat în cursul serii de marți, la o săptămână după interviul în care superstarul portughez îl ataca pe antrenorul Erik ten Hag, dar și pe cei din conducere. 

Cristiano Ronaldo pleacă de la Manchester United

Fotbalistul își exprimase dorința de a pleca din vară, însă nu s-a concretizat, iar după un start de sezon slab în care a avut un conflict și cu tehnicianul neerlandez, fiind exclus din lot după ce a plecat de la stadion în timpul meciului cu Tottenham, a răbufnit într-un interviu acordat lui Piers Morgan, spunându-și propria versiune a situației. „Diavolii roșii” au anunțat că vor lua măsuri, pornind demersurile necesare încă după apariția interviului, iar la o săptămână au apărut și „consecințele”. 

Manchester United și Cristiano Ronaldo s-au despărțit de comun acord, după cum a informat clubul în comunicatul oficial. 

„Cristiano Ronaldo urmează să o părăsească pe Manchester United, după un acord comun, cu efect imediat. Clubul îi mulțumește pentru contribuția în cele două mandate pe Old Trafford în care a înscris 145 de goluri în 346 de meciuri și îi dorește lui și familiei sale toate cele bune în viitor. 

Toți cei de la Manchester United rămân focusați la progresul echipei sub comanda lui Erik ten Hag și lucrăm împreună pentru a avea succes pe teren”, se arată în comunicat

Fragmente din interviul acordat de Cristiano Ronaldo

... despre faptul că se simte trădat: Da, au încercat să mă forțeze să plec. Nu doar antrenorul, ci și 2-3 persoane din cadrul clubului, din conducere. Mă simt trădat. (n.r - Crezi că au încercat să scape de tine?) Sincer, nu ar trebui să spun asta, nu știu. Nu-mi pasă, dar oamenii trebuie să știe adevărul. M-am simțit trădat și am simțit că anumiți oameni nu m-au vrut. Nu numai sezonul acesta, ci și sezonul trecut.

...despre Ralf Rangnick: Cum un club precum Manchester United, după ce l-a avut pe Sir Alex Ferguson, îl aducă pe Ralf Rangnick? Nu numai eu am fost surprins, ci toată lumea. Nimeni nu a înțeles. Acest om nu e nici măcar antrenor, deci cum să fie șeful lui Manchester United? Nu auzisem niciodată de el.

...despre Erik ten Hag: "Nu am respect față de el pentru că nu îmi arată respect. Dacă nu îmi arăți respect, nu te voi respecta niciodată. Dacă ai, voi avea și eu mereu respect față de tine".

..despre criticile lui Wayne Rooney: "Nu știu de ce mă critică atât de rău. Probabil pentru că el și-a încheiat cariera, iar eu încă joc la cel mai înalt nivel. Nu voi spune că face asta pentru că eu arăt mai bine decât el... ceea ce e adevărat"

...despre lipsa de progres din cadrul clubului: "Progresul a fost zero! De când a plecat Sir Alex, nu am văzut nicio evoluție. Nimic nu s-a schimbat. Nici condițiile de antrenament, nici piscina, nici sala de forță, nici bucătăria, nici bucătarii, nici tehnologia.

...despre problemele din club: "Cred că fanii trebuie să știe adevărul. Vreau ce e mai bun pentru acest club. De aceea am venit la Manchester United, dar sunt niște lucruri în cadrul clubului care nu ne ajută să ajungem la nivelul lui City, Liverpool saua chiar Arsenal, acum. Un club de o asemenea dimensiune trebuie să fie în top 3, în opinia mea. Iubesc Manchester United, iubesc fanii, mereu sut alături de mine. Dar dacă vor ca lucrurile să meargă diferit, trebuie schimbate multe, foarte multe lucruri".

...despre Sir Alex Ferguson: "Știe mai bine decât orice că acest club nu este pe drumul care trebuie și pe cel care merită să fie. Știe și el, știe toată lumea. Cei care nu văd asta, nu vor să vadă, sunt orbi".

Modifică setările cookies