Campionate externe

Ultimul meci, ultima batalie! Cristiano, favorit la castigarea Ghetei de Aur, Messi are nevoie de patru goluri pentru a-l depasi

Lupta pentru castigarea Ghetei de Aur continua, iar Cristiano Ronaldo, cu 31 de goluri marcate in acest sezon de Primera Division, este principalul favorit la trofeu.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Mai 2014, 20:24
Data actualizarii: Marti 13 Mai 2014, 20:48

Cu un sezon fantastic pe plan individual, in care a reusit sa inscrie nu mai putin de 31 de goluri in campionatul intern si sa devina recordmenul all-time al unui sezon de Liga Campionilor, marcand de 16 ori, Cristiano Ronaldo se indreapta catre castigarea unui nou trofeul al Ghetei de Aur, totul depinzand doar de el.

Aflat la egalitate cu Luis Suarez, starul uruguayan al lui Liverpool, portughezul are marele avantaj ca Premier League s-a terminat in weekendul trecut, lucru care inseamna ca Suarez nu mai poate castiga decat daca Ronaldo nu marcheaza niciun gol.

De asemenea, un alt lucru care il avantajeaza direct pe Ronaldo este batalia dintre Messi si Diego Costa, fotbalisti care au marcat 28, respectiv 27 de goluri in acest sezon, insa care se vor duela in ultima etapa in Barcelona - Atletico, meci in care, cel putin la prima vedere, este imposibil ca unul dintre acestia sa marcheze macar de 4 ori.

Surprize in top 10

Daca topul este dominat de Ronaldo, Suarez, Messi si Diego Costa, locurile 5-10 aduc in prim-plan surprize destul de mari, fotbalisti precum Luca Toni (36 de ani) sau Alfred Finnbogason, jucator de origine islandeza, legitimat la Heereveen.

Cum arata clasamentul in acest moment

Modifică setările cookies