FIFA blaturi Estonia Slovacia Campionate externe

Suspendari de 11 si 15 ani dictate de FIFA! 13 fotbalisti vinovati de BLATURI au aflat astazi sanctiunile! In ce campionate jucau

►FIFA a suspendat astazi 13 jucatori dupa ce i-a gasit vinovati de trucarea unor meciuri
►Anuntul vine exact in ziua in care Procuratura spaniola a demarat o ancheta in cazul unor meciuri din Primera Division (DETALII AICI)

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2014, 13:25
Data actualizarii: Joi 25 Septembrie 2014, 14:34

Forul International a confirmat astazi suspendarea a 13 fotbalisti din campionatele Estoniei si Slovaciei, dupa ce acestia au fost gasiti vinovati pentru trucarea unor meciuri oficiale.

Autoritatile din Estonia au deschis cazul inca din 2011, insa Comisia de Disciplina a FIFA a anuntat abia acum deciziile in cazul jucatorilor suspectati. Acestia au primit suspendari de pana la un an, urmand sa revina pe teren dupa 31 decembrie 2014, respectiv 1 martie 2015. Interesant este si faptul ca 8 dintre jucatorii in cauza mai fusesera sanctionati inainte.

Cu toate acestea, deciziile nu sunt finale, Federatia Estoniana, impreuna cu FIFA urmand sa continue ancheta in dosar. Pe langa jucatorii suspendati pana in 2015, un alt fotbalist, Yaroslav Dmitriev, a primit o pedeapsa pe viata, nemaiputand sa activeze la nivel profesionist.

De asemenea, FIFA a suspendat si doi fotbalisti slovaci, acestia primind sanctiuni de 11, respectiv 15 ani. Ivan Hodur, 35 de ani, fost la Slovan Liberec, Mlada Boleslav si Zaglebie Lubin, jucator cu 12 selectii la nationala tarii sale, a primit 11 ani, in timp ce Robert Rak (36 de ani - fost la Ruzomberko, Dinamo Minsk si Nitra) a fost suspendat pentru 15 ani.

Acelasi Ivan Hodur a mai fost gasit vinovat intr-un alt dosar in luna decembrie a anului trecut, avand deja la activ o suspendare de 14 ani. Astfel, acesta a acumulat 25 de ani de "pedeapsa".

FIFA continua anchetele in mai multe astfel de dosare, Forul International colaborand indeaproape cu INTERPOL-ul, dar si cu federatiile nationale.

Tot astazi, procurorii anticoruptie din Spania au demarat o ancheta in privinta unei partide din Primera Division (DETALII AICI).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!