Fotbal extern

VIDEO 4-4, ca la teatru! O echipă din Moldova a fost exclusă din prima ligă pentru ”manipularea meciurilor”

Au fost luate în considerare rapoartele despre șapte partide care s-au jucat în anul 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 14:49
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 14:51

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat excluderea echipei FC Florești din Divizia Națională, prima ligă a țării, pentru ”manipularea meciurilor”.

”Comitetul de Etică al Federației Moldovenești de Fotbal, examinând în ședința din 17 ianuarie 2021 cauza privind manipularea meciurilor din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal de către FC FLOREȘTI, conform Raportului de investigare a meciului FC Florești - CSF Speranța Nisporeni (disputat la data de 28 februarie 2021), din data de 23 iunie 2021, și a rapoartelor UEFA-BFDS (SPORTRADAR), a rapoartelor companiilor experte GoodGame, Starlizard, StatsPerform referitoare la meciul FC Florești - CSF Speranţa 4:4, disputat la data de 28 februarie 2021, (...)

HOTĂRĂȘTE:

1. A recunoaște FC FLOREȘTI responsabil de implicare în activități legate de manipularea de meci.

2. A sancționa FC FLOREȘTI cu excluderea din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2021/22, Divizia Națională, cu retrogradarea într-o divizie imediat inferioară (Divizia A).

3. Prezenta Hotărâre intră în vigoare și este executorie din data de 17 ianuarie 2022”, a precizat FMF pe site-ul oficial.

FC Florești: ”Este o fărădelege, o răzbunare personală a președintelui federației!”

Conducătorii fotbalului moldovenesc au mai examinat și alte șase partide ale echipei din Florești din primăvara și vara lui 2021, toate pierdute, inclusiv un 0-6 cu campioana Sheriff Tiraspol.

”Este o fărădelege! Vom face apel după apel, este o răzbunare personală a președintelui federației”, au replicat oficialii lui FC Florești pentru moldfootball.com.

Rezumatul meciului FC Florești - Speranța Nisporeni 4-4

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies