Seicii de la PSG si City stau linistiti: si-au gasit cel mai tare aliat in razboiul cu UEFA! Argumentele care pot DISTRUGE schema Fair-playului financiar:

Autor: Sport.ro
Luni 06 Mai 2013, 16:15

	Seicii de la PSG si City stau linistiti: si-au gasit cel mai tare aliat in razboiul cu UEFA! Argumentele care pot DISTRUGE schema Fair-playului financiar:

►Pantilimon, titular in cea mai veche FINALA din lume! FA Cup: City - Wigan, sambata 19:15 in direct Sport.ro si Voyo.ro!

UEFA si presedintele Michel Platini lupta cu toate fortele pentru implementarea unui nou regulament privind transferurile din fotbalul european, arumentand ca fotbalul are nevoie de fair play nu doar pe terenul de joc, ci si in afara lui, lucru pe care unele echipe nu il respecta.

Astfel, Platini considera ca adoptarea asa numitului Fair Play financiar, metoda prin care echipele nu vor putea cheltui mai mult cat produc si nu vor mai putea arunca cu zeci sau sute de milioane pe jucatori ar rezolva aceasta problema.

Cum era de asteptat, marile forte ale Europei, cele care cheltuiesc munti de bani in fiecare an, nu pot accepta asa ceva, iar celebrul avocat Jean-Louis Dupont, cel care a castigat si procesul in care l-a aparat pe Jean Marc Bosman, a inceput deja lupta contra acestui nou set de regului.

Astfel, Bosman a inaintat deja mai multe scrisori in care explica faptul ca regulile gandite de UEFA incalca unele dintre cele mai importante principii ale fotbalului, dar si unele din drepturile jucatorilor de fotbal, acesta spunand ca limitarea echipelor de a face transferuri poate afecta libera circulatie a fotbalitilor.

Potrivit lui Dupont, limitarea cheltuielor, deci si a libertatii de miscare a fotbalistilor, incalca regula competitivitatii, si poate duce si la reducerea salariilor multor fotbalisti sau agenti de jucatori, restrictii ce nu pot fi justificate.

Noul regulament ar urma sa intre in vigoare din sezonul urmator, insa decizia UEFA ar putea fi schimbata in cazul in care Dupont va prezenta situatia in fata unei instante de judecata.

Eroul de la Colectiv. Un tânăr a povestit cum s-a întors în iadul din club ca să salveze vieți
BRAT