Scandal uriaș! Fostul coechipier al lui Stanciu, Chipciu și Niță, chemat să explice cum s-a născut în 1990 dacă mama sa a murit în 1985 

Guelor Kanga Congo Gabon Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2024, 18:40
Data actualizarii: Miercuri 10 Ianuarie 2024, 18:57

Un fotbalist gabonez este chemat să dea explicații în fața Federației Africane de Fotbal. 

Federația Africană de Fotbal a deschis o investigație într-un caz de manipulare a vârstei de către un fotbalist gabonez. Guelor Kanga este jucătorul acuzat că a mințit în legătură cu vârsta sa, după ce au existat iregularități în informațiile prezentate de către el. 

Kanga joacă ca mijlocaș ofensiv la Steaua Roșie Belgrad, dar și în naționala Gabonului. Jucătorul susține că a fost născut în 1990, în ciuda faptului că mama sa a murit în 1985, după cum informează republicworld. Documentele sale susțin că ar avea 32 de ani, însă vârsta sa reală ar fi 36. 

Federația Congoleză de Fotbal a depus o plângere împotriva Gabonului pentru că a folosit un fotbalist care a mințit în legătură cu naționalitatea sa. Guelor Kanga, al cărui pașaport din prezent susține că a fost născut pe 1 septembrie 1990 în Oyem din Gabon, însă în realitate ar fi Kiaku Kiaku Kiangana, născut pe 5 octombrie 1985 în Kinshasa din Congo. 

În cazul în care este găsit vinovat, nu doar jucătorul va fi pedepsit, ci și țara va fi descalificată de la Cupa Africii pe Națiuni, dar și suspendată pentru următoarele două ediții. 

Kanga a împărțit vestiarul cu Nicolae Stanciu, Florin Niță și Alexandru Chipciu în perioada în care căpitanul naționalei României a evoluat pentru Sparta Praga. Cei doi au fost transferați în ianuarie 2018 de gruparea cehă, unde românul a evoluat un an. 

Guelor Kanga este cotat în prezent la 1.5 milioane de euro conform Transfermarkt și evoluează la Steaua Roșie Belgrad din iulie 2020, când a semnat din postura de fotbalist liber de contract, după despărțirea de Sparta Praga. 

Mangasport, Missile FC, CF Mounana și Rostov sunt alte cluburi pentru care a mai evoluat mijlocașul care are 63 de prezențe în naționala Gabonului, dar și două goluri. 

9 trofee a câștigat în carieră, 7 cu Steaua Roșie, unul cu Rostov și unul cu Sparta Praga. În acest sezon a jucat 17 meciuri cu echipa de club, trei în UEFA Champions League, având trei goluri marcate și șase assist-uri. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!