SUA Mexic Campionate externe

Sancțiuni dure după încăierarea de la meciul dintre SUA și Mexic 

Partida dintre SUA și Mexic s-a încheiat cu mulți fotbaliști eliminați. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Iunie 2023, 14:07
Data actualizarii: Sambata 24 Iunie 2023, 14:08

Patru jucători, americanii Weston McKennie şi Sergino Dest, şi mexicanii Cesar Montes şi Gerardo Arteaga, au fost sancţionaţi de Comisia de disciplină a CONCAFAF după semifinala Ligii Naţiunilor din această zonă, între echipele naţionale ale celor două ţări, scrie AFP.

Meciul, disputat pe 15 iunie şi câştigat cu 3-0 de SUA, care avea să cucerească şi trofeul competiţiei, s-a încheiat pentru ambele echipe în 9 jucători.

Lui Montes i s-a arătat direct un cartonaş roşu după un fault violent asupra lui Folarin Balogun, iar McKennie a fost eliminat pentru comportamentul său în încăierarea generală care a urmat.

Arteaga şi Dest au fost eliminaţi după o altercaţie care a izbucnit în contextul unui meci aprig disputat, marcat de scandările homofobe ale suporterilor mexicani la adresa portarului american Matt Turner.

Pe lângă pedeapsa cu un meci suspendare ca urmare a cartonaşelor roşii primite, McKennie şi Montes au primit suspendare pe alte trei meciuri, iar Dest şi Arteaga pentru încă două.

Săptămâna trecută, selecţionata de fotbal a Statelor Unite a câştigat Liga Naţiunilor CONCACAF, la Las Vegas, după ce a învins reprezentativa Canadei cu scorul de 2-0 (2-0) în finală.

SUA, care au câştigat şi prima ediţie a competiţiei, s-au impus prin golurile înscrise de Chris Richards (22) şi Folarin Balogun (34), la prima sa reuşită în tricoul naţionalei americane. La ambele reuşite, pasele de gol au fost furnizat de Giovanni Reyna.

Meciul a fost în sens unic timp de o oră de joc, după care canadienii s-au arătat periculoşi de câteva ori, în special prin Jonathan David.

La prima ediţie (2021), echipa Statelor Unite a învins în finală Mexicul, cu scorul de 3-2, după prelungiri.

În finala mică, Mexicul a dispus de Panama cu 1-0.

AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!