Robert Lewandowski și-a anunțat plecarea: "Povestea mea la Bayern s-a încheiat!". Ce urmează pentru polonez

Robert Lewandowski Barcelona bayern Bayern Munchen Polonia Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 16:10
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 16:14

Robert Lewandowski a anunțat că nu își dorește să mai joace pentru Bayern Munchen, în ciuda faptului că mai are un an de contract.

În ultimele săptămâni, Robert Lewandowski a declarat în mai multe rânduri că și-ar dori să plece de la Bayern încă din această vară. Mai mult, agentul său, Pini Zahavi, a spus că polonezul nu se mai simte respectat și își dorește să se transfere la un alt club.

Robert Lewandowski și-a anunțat plecarea de la Bayern

Favorită pentru transferul polonezului ar fi FC Barcelona, însă Bayern a transmis în mai multe rânduri că nu are de gând să renunțe la serviciile lui Lewandowski, care mai are contract pentru încă un sezon.

Într-o conferință de presă din cantonamentul naționalei Poloniei, Robert Lewandowski și-a exprimat clar punctul de vedere și a spus că speră ca Bayern să îl lase să plece.

"Un lucru este clar pentru mine. Povestea mea la Bayern s-a încheiat. După ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, nu-mi imaginez cum aș putea rămâne la Munchen. Sper că Bayern nu mă va opri doar pentru că poate. Pauza pentru meciurile echipei naționale este o oportunitate bună pentru a mă gândi la următorii pași. Acum mă concentrez la meciurile echipei naționale.

Nu este momentul să discut mai mult despre acest subiect. După ultima zi de cantonament voi spune mai multe", a spus Robert Lewandowski, citat de publicația poloneză Fakt.

În prima jumătate a lunii iunie, Polonia va juca patru meciuri în Liga Națiunilor, cu Țara Galilor, Belgia (de două ori) și Olanda.

Robert Lewandowski (33 de ani) joacă din 2014 la Bayern, când a fost transferat din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Borussia Dortmund. Polonezul a marcat 344 de goluri în 374 de meciuri pentru bavarezi și a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii în ultimii doi ani la gala FIFA The Best.

Agentul lui Lewandowski: "Robert nu se mai simte respectat de luni de zile"

Impresarul Pini Zahavi a recunoscut că polonezul visează să joace la Barcelona, însă s-a arătat revoltat de faptul că bavarezii îi blochează transferul.

Agentul israelian a povestit și o întâlnire avută anul trecut cu conducerea lui Bayern, care ar fi refuzat să îi propună prelungirea înțelegerii vedetei poloneze.

"Robert vrea să plece de la Bayern după opt ani în care a dat totul. Acum, la aproape 34 de ani, are oportunitatea de a-și îndeplini visul de o viață și să meargă la clubul la care a visat mereu. De ce vrea Bayern să îi blocheze această oportunitate?

Nimănui nu-i pasă de bani, nici lui Robert, nici mie. De luni de zile nu se mai simte respectat de cei responsabili, ăsta e adevărul. Bayern nu a pierdut fotbalistul Lewandowski, ci omul Robert. 

(n.r - Despre întâlnirea de anul trecut cu șefii lui Bayern) Nu au spus nici da, nici nu, nici poate. N-au zis nimic. Apoi, la finalul întâlnirii, le-am spus: 'Dacă e așa, atunci vindeți-l în vara viitoare'. Răspunsul lor a fost: "Nu prea vrem să îl vindem, dar dacă ne aduci o ofertă de 120 de milioane de euro, atunci putem vorbi'.

Bayern este istorie pentru Robert Lewandowski. Sigur, îl pot ține pe Robert pentru încă un an pentru că are contract până în 2023, dar nu le-aș recomanda să facă asta", a spus Pini Zahavi, într-un interviu acordat recent pentru Bild.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!