Primul antrenor care vorbeste de obsesiile bolnave ale "generatiei Facebook": "Pe vremea mea jucam carti cu antrenorul in autorcar, acum fiecare jucator e in lumea lui!"

Ronald Koeman Southampton Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2016, 12:31
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2016, 12:51

"Jucatorii din noua generatie au o mare problema de comunicare", spune Ronald Koeman, managerul de pe banca lui Southampton.

Ronald Koeman spune ca nu este impresionat de pasiunile high-tech ale jucatorilor sai. "Castile, smartphone-urile si retelele sociale afecteaza foarte mult comunicarea din teren", spune managerul lui Southampton.

Fost jucator din generatia "Johan Cruyff", Koeman isi aduce aminte de atmosfera din autocarul unei echipe de fotbal in anii '90.

"Noi jucam carti cu antrenorul, vorbeam, spuneam glume, radeam... comunicam in permanenta si asta ne ajuta si pe teren, in timpul meciurilor"

"Lucrurile s-au schimbat mult. Acum fiecare isi pune castile si intra in lumea lui. Pentru un jucator tanar, e totul despre el, nu despre grup. Prea putina comunicare cu ceilalti jucatori."

"Asta e probabil motivul pentru care nu mai exista comunicare pe teren. Si comunicarea e atat de importanta, chiar daca se rezuma doar la a striga cate un cuvant pentru a-ti ajuta colegul: 'du-te', 'intoarce-te'..."

"E mult mai dificil acum. Trebuie sa pregatim inclusiv acest aspect la antrenamente. Facem exercitii de comunicare in fiecare saptamana.", a spus Koeman intr-un interviu pentru DailyMail.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!