Prima reactie din partea FRF dupa anuntul privind noua Superliga! "Aceasta competitie poate sa distruga modelul european al sportului" 

Prima reactie din partea FRF dupa anuntul privind noua Superliga! "Aceasta competitie poate sa distruga modelul european al sportului" 

12 cluburi importante din Anglia, Italia si Spania au anuntat infiintarea unei Superligi europene

Dupa aflarea vestii care a facut inconjurul lumii, Razvan Burleanu a declarat ca nu crede in noul proiect al cluburilor de top. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a spus ca, din punctul sau de vedere, competitia nu va avea succes pe termen lung. 

"Ma bucura faptul ca am vazut ca UEFA, FIFA, cele trei federatii nationale, din Anglia, Italia si Spania, impreuna cu cele trei ligi profesioniste din aceste tari impartasesc acelasi punct de vedere si anume ca aceasta competitie poate sa distruga modelul european al sportului, care este bazat pe un sistem de retrogradare-promovare si totodata pe principiul solidaritatii.

Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre aceasta competitie au interese exclusiv financiare si nu sunt absolut deloc interesate de pasiunea suporterilor, de investitiile in propriile academii, altfel spus trateaza echipele de fotbal - si ma refer acum la actionariatul acestor cluburi - doar ca un produs de entertainment. Si o sa intelegem de ce cele mai multe dintre cluburile care fac parte din acest grup in momentul de fata, din cele 12, sunt detinute de capital american.

Prin urmare, nu cred ca pe termen mediu si lung o asemenea competitie poate sa aiba succes, mai ales ca atat UEFA, FIFA, cat si cele trei asociatii nationale si ligile din tarile respective au avut o pozitie ferma: orice club care va participa in aceasta competitie va fi exclus, atat din competitiile europene, cat si din competitiile interne", a declarat Razvan Burleanu, la Europa FM. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Un nou record de vaccinări în 24 de ore: 110.633 persoane. Câte reacții adverse s-au înregistrat
BRAT
Modifică setările cookies