Bayern, PSG si Borussia Dortmund au spus 'pas' noii Superligi europene! De ce marile cluburi din Germania si Franta nu vor sa se implice

Superliga Bayern Munchen Borussia Dortmund PSG UEFA Campionate externe
Bianca Dumitru
Data publicarii: Luni 19 Aprilie 2021, 09:48
Data actualizarii: Luni 19 Aprilie 2021, 09:52

12 cluburi importante din Anglia, Spania si Italia au anuntat infiintarea unei Superligi europene

Potrivit comunicatului oficial, "AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Internazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid si Tottenham Hotspur s-au unit in calitate de cluburi fondatoare."

Dupa cum se poate observa, marile absente din aceasta Superliga sunt campioanele Germaniei si Frantei, dar si alte echipe importante din Bundesliga si Ligue 1. 

Jurnalistii publicatiei ZDF au anuntat ca Bayern Munchen si Borussia Dortmund nu sunt dispuse sa adere la aceasta competitie deocamdata. In plus, PSG nu este sigura ca ar putea participa din cauza restrictiilor financiare care ar putea fi impuse si care ar impiedica clubul sa se foloseasca de tot bugetul sau, potrivit BeSoccer.com

Unul dintre motivele pentru care nemtii nu au acceptat propunerea de a se implica in aceasta competitie este legat de regula 50+1, potrivit careia fanii detin cel putin 51% din toate cluburile, majoritatea suporterilor nefiind de acord cu noua Superliga europeana. 

UEFA, care nu este de acord cu proiectul cluburilor din Anglia, Italia si Spania, a publicat un comunicat in care le-a multumit cluburilor din Germania si Franta pentru ca nu au fost de acord sa se implice in aceasta competitie. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!