Marius Șumudică e dur: „Să nu mai vorbească lumea!” Ce a spus despre campionatul din Arabia Saudită

Marius Sumudica al-raed Arabia Saudita Campionate externe Marius Șumudică
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 18:39
Data actualizarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 18:37

Tehnicianul român o antrenează pe Al-Raed în Arabia Saudită din vara anului 2022.

Formația se află pe locul 11 din primul eșalon al Arabiei Saudite, după 13 etape. În acest sens, Al-Raed a obținut 16 puncte din 39 posibile, înregistrând cinci victorii, un rezultat de egalitate și șapte înfrângeri.

Marius Șumudică e dur: „Să nu mai vorbească lumea!” Ce a spus despre campionatul din Arabia Saudită

Șumudică nu s-a putut abține și a răspuns tuturor criticilor care vorbesc despre Arabia Saudită. Antrenorul român a evidențiat faptul că din punct de vedere fotbalistic, țara începe să se dezvolte și că vor fi din ce în ce mai multe nume sonore care se vor alătura campionatului.

„Se vehiculează tot felul de sume și de nume, dar e clar că din vară vor veni jucători de valoare, mai ales că regulamentul îți va permite să aliniezi opt străini. Vor veni jucători cu nume. Am auzit de Firmino, Sergio Ramos, că sunt aproape de a veni. Ronaldo a deschis calea.

Sunt nume mari aici, am jucat cu Vietto, fost jucător la Atletico Madrid. E Rudi Garcia antrenor. Sunt condiții excelente, te simți antrenor aici. Sunt condiții pe care nu le-aș avea în România la primele trei echipe. Sunt jucători care au oferte să plece în Europa, chiar și în Premier League, dar nu vor să plece.

Mă deranjează când lumea spune "antrenează pe la cămile". Dar e greu să antrenezi la cămile. Și o cămilă, dacă vrei să o antrenezi, e greu. E greu să o pui jos, ca să te urci pe ea. Să nu mai vorbească lumea, răutăți care nu-și iau rostul. Dacă urmărești un meci între primele șase echipe de aici, nu se compară niciodată cu nivelul din România”, a spus Șumudică, potrivit Digi Sport.

Cariera de antrenor a lui Marius Șumudică

Tehnicianul român a stat pe banca tehnică a nu mai puțin de 20 de echipe: Rocar, Inter Gaz, Progresul, Farul Constanța, Gloria Bistrița, Rapid, Kavala, Astra Ploiești, FC Brașov, FC Vaslui, U Cluj, Al-Shaab, Concordia, Kayserisport, Astra Giurgiu, Al-Shabab, Gazieshir, Rizespor, CFR Cluj, Malatyasport și Al-Raed.

La Al-Raed, Marius Șumudică a bifat 12 apariții ca principal și a obținut, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate, Transfermarkt, o medie de 1.25 puncte pe meci. Cel mai recent rezultat a fost pe 5 ianuarie, când formația sa a câștigat în fața lui Damac FC, scor 2-1, în deplasare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!