VIDEO "Înnebunit" cu oferte de la Chelsea, Enzo Fernandez și-a anunțat pe teren decizia: "Acum e clar!"

Enzo Fernandez Benfica Chelsea Portugalia Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 09:08
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 09:08

Enzo Fernandez (21 de ani), mijlocașul celor de la Benfica, a devenit campion mondial cu Argentina în decembrie, turneu final la care a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător.

După prestațiile aprecite de la Mondial, tânărul mijlocaș argentinan a intrat în atenția mai multor cluburi de top din Europa, însă Chelsea a fost echipa care a insistat cel mai mult pentru transferul său. Roger Schmidt, antrenorul de la Benfica, spunea recent că londonezii vor să "îl innebunească" pe Enzo Fernandez cu ofertele și discuțiile despre transfer, dar și să "îl atragă pe jucător de partea lor".

Enzo Fernandez rămâne la Benfica

După câteva săptămâni de negocieri, perioadă în care Enzo Fernandez a ratat și câteva antrenamente ale Benficăi, argentinianul și-a anunțat pe teren decizia.

Enzo Fernandez a înscris un gol pentru Benfica în meciul cu Varzim, din optimile de finală ale Cupei Portugaliei, scor 2-0, iar ulterior a sărbătorit în fața galeriei echipei sale, făcând câteva semne prin care lăsa de înțeles că va rămâne la Lisabona.

"Pumnii strânși, două bătăi la inimă, iar degetele îndreptate apoi spre pământ, indicând că nu vrea să plece. Așa a sărbătorit golul, iar acum e clar că va rămâne la Benfica", a scris RMC Sport.

  • 120 de milioane de euro este clauza de reziliere a lui Enzo Fernandez la Benfica

Roger Schmidt, antrenorul de la Benfica, spunea că Chelsea "vrea să îl înnebunească pe Enzo Fernandez"

Roger Schmidt (55 de ani), antrenorul de la Benfica, a comentat recent situația lui Enzo Fernandez fără să pronunțe numele clubului Chelsea. Germanul spune că este lipsită de respect abordarea londonezilor, care ar încerca să "îl aducă pe jucător de partea lor", forțându-le astfel mâna oficialilor portughezi să accepte o sumă mai mică față de clauza de reziliere.

Mai mult, Schmidt susținea că Enzo Fernndez a lipsit de la ultimele antrenamente fără permisiunea clubului, astfel că "vor exista consecințe".

"Ceea ce face clubul care îl vrea pe Enzo este lipsit de respect față de noi toți, față de Benfica și nu pot accepta acest lucru. Să înnebunești jucătorul și să pretinzi că vrei să plătești clauza de reziliere, iar apoi să negociezi, nu cred că înseamnă că există o relație bună între cluburi și se dorește discutarea transferului.

Nu vrem să îl vindem pe Enzo, nimeni din club nu vrea asta. Toată lumea știe că are o clauză în contract. Sigur, dacă jucătorul vrea să plece, iar cineva plătește clauza, nu ne putem opune. Poate că în această situație vom pierde jucătorul.

Există un club care îl vrea pe Enzo și care știe că nu vrem să îl vindem. Au încercat să își aducă jucătorul de partea lor, însă sunt conștienți că îl pot transfera doar dacă plătesc clauza. E o situație foarte clară.

În primul rând, Enzo este un băiat foarte bun și un fotbalist fantastic. Ne plce foarte mult și normal că vrem să rămână la Benfica. Sigur, nu e simplă nici pentru el situația - a jucat la Cupa Mondială, a devenit campion mondial, are oferte și sunt mulți bani pe masă. Într-o situație de acest tip, fotbalistul poate să fie ușor confuz. Cred că toată lumea poate înțelege.

Săptămâna trecută nu a fost la antrenamente și nu a avut permisiunea de a merge în Argentina. A ratat pregătirea, iar acest lucru nu este acceptabil și vor exista consecințe", a spus Roger Schmidt, pe 5 ianuarie, citat de The Independent.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!