Cum și-a motivat Mircea Lucescu jucătorii: „Le-am cerut asta!” Ce a spus antrenorul român după victoria cu Kryvbas

Dinamo Kiev Mircea Lucescu Premier League Ucraina Campionate externe Mircea Lucescu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 19:42
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 19:41

Dinamo Kiev a învins-o cu 3-1 pe Kryvbas, în campionatul Ucrainei.

Dinamo Kiev nu a avut cel mai bun parcurs de până acum, atât în campionatul intern, cât și în Europa League, acolo unde a obținut un singur punct în cinci partide până acum.

Mircea Lucescu, aflat pe banca tehnică a ucrainenilor din 2020 și care mai are contract cu Dinamo Kiev până la finalul lui iunie 2024, a evidențiat faptul că le-a spus jucătorilor să uite de forma slabă din Europa League.

Lucescu: „Suntem profesioniști și trebuie să revenim la jocul ăsta!”

„Le-am cerut jucătorilor să o ia de la zero, uitând de jocurile din Europa League și de toate dificultățile. Avem o grupă puternică în Europa League: Fenerbahce este pe primul loc în campionat, Rennes se luptă pentru locul doi.

Dar suntem profesioniști și trebuie să revenim la jocul pe care l-am arătat, pentru că ei (n.r.suporterii) așteaptă rezultate și un joc bun de la noi. Prin urmare, le-am spus băieților să treacă peste probleme și să arate altfel.

Am avut greșeli legate de logistică: probabil că era mai bine să rămânem la Lodz și să continuăm antrenamentele acolo pentru a ne mișca mai puțin. 

Am jucat în condiții egale în meciul pierdut cu Benfica - acum această echipă dă dovadă de un nivel foarte înalt și îi zdrobește pe toți cei din campionat.

Am crezut că putem învinge Benfica în calificarea pentru Liga Campionilor și înfrângerea ne-a uluit. Cred că declinul nostru s-a datorat în mare măsură necalificării în Liga Campionilor.

Sper că dificultățile vor rămâne în urmă. Am arătat bine în toate meciurile, am controlat mingea. Dar ce cadouri le-am făcut rivalilor din Europa League nu s-au adăugat decât la aspectele negative.

Greșelile făcute au lovit echipa din punct de vedere psihologic, au dus la o lipsă de concentrare în momentele de joc. 

Este greu să faci față când aștepți sprijin și ajutor și tot ce primești sunt critici. Le-am cerut jucătorilor să-mi asculte aprecierile, nu aprecierile presei”, au fost cuvintele lui Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

Dinamo Kiev - Kryvbas 3-1

Dinamo Kiev s-a impus cu 3-1, după ce formația dirijată de Mircea Lucescu a început extrem de puternic meciul de pe "Arena Lviv".

Vanat a deblocat tabela în minutul 20, iar Buyalksyy a majorat diferența în minutul 20. Debelko a dus scorul la 2-1 în minutul 45+2.

În partea a doua a meciului, Tsygankov a ratat un penalty pentru Dinamo, dar Buyalskyy a marcat un minut mai târziu (59') și a închis tabela la 3-1.

După această victorie, trupa lui Mircea Lucescu a urcat pe locul opt, cu 13 puncte obținute, după ce a înregistrat patru câștiguri, un egal și trei înfrângeri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!