Ahmetov, patronul miliardar al lui Sahtior Donetsk, dispus sa investeasca intr-o noua echipa! Unde vrea sa "fuga" de razboiul din Donbass

Ahmetov, patronul miliardar al lui Sahtior Donetsk, dispus sa investeasca intr-o noua echipa! Unde vrea sa "fuga" de razboiul din Donbass

Rinat Ahmetov, patronul miliardar al lui Sahtior Donetsk, ar putea investi intr-o noua formatie. Dupa ce a cheltuit sute de milioane in ultimul deceniu la Sahtior, afacerisul ar fi dispus sa cumpere o alta echipa.

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om de afaceri din Ucraina si patronul lui Sahtior Donetsk, isi doreste sa investeasca la FK Vojvodina, un club aflat pe locul 3 in Serbia - este anuntul neasteptat facut de cunoscuta publicatie rusa Sport Express.

Jurnalisti rusi sustin ca Rinat Ahmetov, conducator al lui Sahtior de aproape doua decenii si afacerist care a investit cateva sute de milioane in club in mandatul lui Mircea Lucescu, construind si arena de lux de la Donetsk, bombardata insa in ultimul an, ar fi dispus sa bage bani in fotbalul din Serbia.

Ahmetov s-ar lupta pentru preluarea lui FK Vojvodina cu Milan Mandaric, un cunoscut afacerist sarb, dar si cu o companie din Franta.

Desi rusii nu vorbesc despre acest lucru, este putin probabil ca Ahmetov sa cumpere Vojvodina pentru a investi la fel de multi bani ca la Sahtior. Cel mai probabil, acesta ar putea cumpara echipa sarba pentru a o transforma intr-un "satelit" al formatiei lui Mircea Lucescu.

UEFA interzice insa ca doua sau mai multe cluburi care joaca in cupele europene sa aiba acelasi actionar majoritar, astfel ca Vojvodina nu ar putea avea drept de joc in Europa League, in ciuda clasarii bune din campionat.

Ahmetov a pierdut o parte signifianta a averii in ultimul an, dupa inceputul conflictului din Donbass. Afaceristul a cheltuit 400 de milioane doar pe Donbass Arena, stadion afectat de bombardamentele separatistilor si a Gardei Nationale Ucrainiene.

Pe de alta parte, nu este exclus ca Ahmetov sa doreasca sa-si relocheze afacerile. Acesta a fost acuzat in Ucraina ca i-a sprijinit pe separatistii pro-rusi la inceputul conflictului din Donbass, pentru ca mai apoi sa formeze militii de mineri care au incercat sa-i indeparteze pe acestia.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criză politică. PNL nu renunță la Cîțu ca premier: ”Nici nu se pune în discuţie”
BRAT
Modifică setările cookies