Adevarata miza a investitiilor de la Anzhi! Patronul baga MILIARDE in fotbal pentru pacea din Daghestan! 59 de politisti morti anul asta!!!

Autor: Sport.ro
Sambata 27 August 2011, 18:40
Adevarata miza a investitiilor de la Anzhi! Patronul baga MILIARDE in fotbal pentru pacea din Daghestan! 59 de politisti morti anul asta!!!

Planeta a innebunit la vestea ca Samuel Eto'o a semnat cu o echipa obscura din Rusia si a devenit cel mai bine platit sportiv din lume.

Rusii au dat o lovitura incredibila de imagine prin aducerea a doua nume grele: Eto'o si Roberto Carlos. Cei de la Anzhi au un buget imens pe care sunt dispusi sa il cheltuiasca pentru construirea unei echipe capabile sa se bata cu granzii din Europa. Din 2012, obiectivul echipei este calificarea in grupele Champions League.

Totul a pornit de la presedintele regiunii Daghestan. Acesta i-a oferit clubul afaceristului Suleiman Kerimov (7,9 miliarde de dolari avere) in luna ianuarie a acestui an, dar l-a obligat sa investeasca 200 de milioane de dolari in infrastructura.

Karimov, imbogatit in urma afacerilor cu petrol, aur si minerit, e dispus sa bage 1 miliard in total pentru a aduce mai multe nume mari alaturi de Eto'o si Roberto Carlos in regiunea in care a crescut. Pe langa gloria sportiva, acesta spera sa contribuie la pacea din zona.

Daghestanul e impartit in razboiul dintre islamisti si insurugenti iar detinerea unui club mare de fotbal ar contribui la intarirea relatiilor sale cu liderii politici din zona si cei de la Kremlin - oamenii care decid soarta situatiei din zona. In Daghestan au fost omorati 59 de politisti numai in acest an, iar situatia economia este departe de cea a restului Rusiei. Banii investiti prin fotbal ar putea ajuta la rezolvarea macar si partiala a acestor probleme, este de parere Karimov, subiect de articol in prestigiosul ziar Financial Times.

Avertisment de la virusologi pentru românii care vor merge la terasă de la 1 iunie
BRAT