Calificari

Principalul inamic al Stelei a fost tratat pentru dependenta de jocuri de noroc! Omul care poate interzice visul de Liga al Stelei

Dependent de jocuri de noroc pentru care a fost pus sub tratament, acuzat de blaturi, a recunoscut ca a incercat sa tranteasca un meci, iar la antrenament si-a batut un coleg pentru ca nu ii placea in ce limba vorbeste. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Iunie 2014, 10:24
Data actualizarii: Marti 24 Iunie 2014, 10:25

Acesta este portretul pe scurt al lui David Nielsen, actualul antrenor al lui Strømsgodset, adversara Stelei din Europa, si omul care poate sa-i interzica Stelei visul de a juca in Champions League.

Nu a luat titlul cu Strømsgodset, a venit la club dupa ce jucatorii sai au devenit campioni in fata lui Rosenborg si are o poveste plina de scandaluri. La 37 de ani, David Nielsen se afla la al treilea sau club din cariera, dupa ce a fost secund la Lov-Ham si Strømsgodset, dar si principal doi ani la Nest-Sotra.

Fost international danez la tineret, nu a reusit niciodata sa ajunga la nationala mare, dar a ajuns celebru prin scandalurile provocate la cluburile pe la care a trecut.

In aprilie 2004, David Nielsen juca mai putin la Aalborg, dar mai mult la pariuri. Reusise sa stranga 201.000 euro datorii catre agentii de pariuri, moment in care conducerea clubului a decis sa ia masuri. In acea clipa, directorul Lynge Jacobsen nu l-a dat afara, ci l-a ajutat financiar sa-si revina si l-a pus sub tratament profesionist pentru scaparea dependentei de jocuri de pariuri.

Acest scandal a fost abia primul in care David Nielsen a fost implicat. In autobiografia sa aparuta in 2008, Nielsen a recunoscut ca a incercat sa tranteasca meciul dintre Aalborg si fosta sa echipa, FC Copenhaga. Motivat si de lumea pariurilor, acesta venea dupa o finala pierduta in fata celor de la FC Copenhaga, meciul din campionat devenind vital pentru titlu si viitorul european al lui Aalborg. Daca cei de la Copenhaga ar fi castigat, ar fi luat titlul, iar Aalborg mergea in Cupa UEFA de pe locul de finalista a cupei. Meciul s-a terminat 1-1, iar Copenhaga a reusit in cele din urma sa ia campionatul, la un punct distanta de locul 2.

In februarie 2005, Nielsen a fost dat afara de la Aalborg, dupa ce l antrenament l-a batut pe Allan Gaarde din cauza ca vorbea in limba italiana: "Era cam pretentios, vorbea in italiana, tare, la antrenament, despre vinuri. I-am spus: data viitoare cand mai vorbesti in italiana te rup. Nu esti italian, ai stat 8 luni acolo. Cand a inceput iar sa vorbeasca, i-am rupt picioarele ca pe niste bete. Am sarit la el si bang! Jackpot! M-am simtit bine", a povestit acesta in autobiografia sa.

Modifică setările cookies