Unul dintre cei mai mari antrenori de box din Romania ii cere DEMISIA lui Doroftei din fruntea Federatiei "pentru a salva boxul pana nu e prea tarziu"

Unul dintre cei mai mari antrenori de box din Romania ii cere DEMISIA lui Doroftei din fruntea Federatiei "pentru a salva boxul pana nu e prea tarziu"

Lumea boxului din Romania e in conflict la nivel inalt.

Unul dintre cei mai importanti antrenori din Romania ii trimite o "lovitura sub centura" lui Leonard Doroftei printr-o scrisoare in care ii cere demisia din fruntea Federatiei Romane de Box.

"Sunt cel care a cerut in Adunarea Generala demiterea conducerii Federatiei pentru a da posibilitatea unor oameni sa poata veni la timona si sa salveze boxul romanesc. Insa nu ati renuntat si ati continuat sa conduceti Federatia la insistenta celor care ulterior s-au ales singuri in Biroul Federal."

Asa isi incepe scrisoarea Adrian Lacatus, antrenorul lotului feminin de box al Romaniei care a adus pana in prezent 50 de medalii in tara si o pregateste Steluta Duta, cea mai buna luptatoare din boxul romanesc.

In scrisoarea publica a lui Adrian Lacatus, aceasta il acuza pe Leonard Doroftei ca a permis decaderea boxului romanesc prin "lipsa unei garantii de organizare a competitiilor nationale", "lipsa posibilitatilor de pregatire a sportivilor", "lipsa posiblitatii de a participa la turnee, stagii de pregatire sau bilateral" si "golirea bugetelor cluburilor pentru a putea trimite sportivii la competitiile Federatiei", acesta sustinand ca din cauza situatiei precare din box a fost nevoit sa participe la doua turnee internationale din propriile venituri.

In scrisoare, antrenorul Lacatus vine cu un caz concret in care Federatia a refuzat sa ajute doua sportive operate pe cheltuiala antrenorului lotului feminin.

"Cu siguranta va intrebati de ce va trimit aceasta scrisoare, dar am sa va explic imediat. La mine acasa locuiesc din toamna anului 2013 doua sportive pe care eu le consider valoroase si cred ca in viitorul apropiat isi vor confirma valoarea. Pe una dintre sportive, care acuza dureri la genunchi, dupa ce i-am facut un RMN la recomandarea doctorului de lot, am operat-o."

"Dupa operatie (toate cheltuielile de RMN si operatie au fost suportate de mine) i-au fost recomandate 3 luni de recuperare. Recuperarea a fost efectuata in cadrul Centrului de Recuperare "Lia Manoliu" de catre un specialist care a emis apoi factura catre Federatia Romana de Box. Am facut o adresa catre dumneavoastra, anexand trimiterea, biletul de externare, recomandarea pentru recuperare si factura. Desi nu era de competenta Biroului Federal a fost respinsa plata facturii pentru recuperare, lucru care pe mine m-a afectat."

Adrian Lacatus ii cere demisia lui Doroftei, cat si intregului birou federal "pentru a salva boxul pana nu este prea tarziu".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Israelul vrea să sesizeze ONU, în urma atacului asupra petrolierului MT Mercer Street, care s-a soldat cu moartea unui român
BRAT
Modifică setările cookies