Floyd Mayweather Manny Pacquiao Box

INCREDIBIL | Astea sunt adevaratele sume incasate de Mayweather si Pacquiao pentru Meciul Secolelor! Cati bani au luat de fapt cei doi pugilisti

Cel mai asteptat meci al ultimelor doua decenii, duelul dintre Floyd Mayweather si Manny Pacquiao i-a dezamagit pe fani din cauza lipsei spectacolului. Cei doi pugilisti nu au insa motive sa fie suparati: au incasat impreuna circa 400-450 de milioane de dolari!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Mai 2015, 10:10
Data actualizarii: Sambata 09 Mai 2015, 10:22

Floyd Mayweather si Manny Pacquiao si-au asigurat nu doar viitorul lor, insa si pe cel al stra-stranepotilor lor! Cei doi protagonisti ai Meciului Secolelor, cel mai asteptat duel din boxul mondial, au ajuns sa incaseze sume record in urma bataliei.

Chiar daca meciul a dezamagit prin lipsa de spectacol, iar decizia a fost una care i-a revoltat pe unii dintre fani, cei doi pugilisti nu au motive sa fie suparati, scrie Bussiness Insider.

Potrivit publicatiei americane, Mayweather si Pacquiao vor incasa pana la 450 de milioane de dolari impreuna, mult peste sumele preconizate de specialisti.

Cele mai optimiste estimari spuneau ca detinatoarele drepturilor TV vor vinde maximum 3 milioane de abonamente PPV pentru acest meci, adica cu jumatate de milion mai multe decat au vandut HBO si Showtime pentru duelul Mayweather - De La Hoya. In realitate, cele doua televiziuni au vandut aproape 6 milioane, cu unele voci vorbind chiar despre 6.5 milioane de abonamente.

In aceste conditii, sumele incasate de cei doi sportivi vor creste spectaculos. Mayweather si Pacquiao ar urma sa imparta dupa un raport 60-40 circa 50-55% din banii din PPV-uri.

Astfel, dupa un calcul simplu al celor de la Bussiness Insider, Mayweather ar face intre 167 si 195 de milioane doar din PPV-uri, in timp ce Pacquiao ar incasa intre 114 si 133 milioane de dolari. Acestor sume li s-ar adauga si cele din sponsorizari.

La final, Mayweather ar putea numara intre 250 si 275 de milioane de dolari pentru un singur meci, in timp ce invinsul Pacquiao se va alege cu o suma cuprinsa intre 170 si 190 de milioane $, o "pensie" deloc rea pentru niciunul dintre ei.

Modifică setările cookies