VIDEO EXCLUSIV Performanța cere sacrificii. Reportaj cu Bianca Perie Ghelber 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 05 Iulie 2023, 10:57
Data actualizarii: Miercuri 05 Iulie 2023, 11:13

Performanța cere sacrificii, iar campioana europeană a României trage tare ca să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris. Bianca Perie Ghelber se pregăteste pe caniculă pentru mondialul din august, unde trebuie să arunce ciocanul la 74 de metri pentru a reuși baremul impus de IAAF (Federația Internațională de Atletism) în vederea JO din 2024. 

Eleva Mihaelei Melinte a fost protagonista unui reportaj realizat de Violeta Colgiu și Radu Bunescu pentru Pro TV (vedeți declarațiile în materialul video atașat)

"E greu și pentru un om normal să stea în soare, apoi și pentru noi, să ne antrenăm. Antrenoarea Biancăi e Mihaela Melinte, fostă campioană mondială la aruncarea ciocanului. "Și eu am fost antrenată și pe caniculă, și pe furtuni! Și la minus 20 de grade Celsius aruncam! Și așa se face performanță!", a declarat Mihaela Melinte. 

Bianca Perie Ghelber are 33 de ani și face parte din lotul olimpic de atletism de la vârsta 16 ani. "Acum mă simt ca la 19 ani, mă simt foarte bine, sincer, chiar dacă am 33 de ani". Ca să pregatească mondialul, Bianca și-a lasat fata, Victoria, în grija soțului. "El mă ajută foarte mult", a conchis Bianca, în interviul pentru Pro TV. 

Antrenată de Mihaela Melinte, Bianca Perie, componentă a clubului Steaua, a fost lansată în atletism de profesorul Lucică Cucoș. Anul trecut, sportiva din Roman a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului. 

  • 74,18 m e recordul personal al Biancăi Perie Ghelber (Tokyo 2021)
  • 76,07 me recordul României la aruncarea ciocanului - Mihaela Melinte (29 august 1999 / Rüdlingen, Elveția)
  • Poloneza Anita Włodarczyk 82,29 m (2016) deține recordul mondial la aruncarea ciocanului 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!