Bianca Perie Ghelber Jocurile Europene Atletism

Bianca Perie Ghelber, în formă maximă și în 2023. A cucerit argintul la Jocurile Europene

Eleva Mihaele Melinte a devenit anul trecut campioană europeană la aruncarea ciocanului. Și în 2023 sportiva din Roman concurează la cel mai înalt nivel. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 24 Iunie 2023, 16:37
Data actualizarii: Sambata 24 Iunie 2023, 16:43

România a cucerit o medalie de argint, prin Bianca Ghelber, şi una de bronz, prin Andrea Miklos, vineri, la atletism, în cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia - Malopolska, după completarea întrecerilor din Divizia 1 a Campionatelor Europene pe echipe.

În urma definitivării clasamentului individual în proba feminină de aruncare a ciocanului, Bianca Ghelber (SCM Bacău - CSA Steaua), antrenată de Mihaela Melinte şi Mirela Ţermure, a obţinut argintul, cu 72,97 m. Aurul a revenit italiencei Sara Fantini, cu 73,26 m, iar podiumul a fost completat de finlandeza Silja Kosonen, cu 72,34 m.

La 400 m feminin, Andrea Miklos (CSM Bucureşti), antrenată de Magdolna Kanizsay şi Emir Bekric, a obţinut medaliat de bronz, după ce fusese cronometrată cu 50 sec 67/100 în întrecerile Diviziei a 2-a. Medalia de aur a fost câştigată de olandeza Femke Bol, cu timpul de 49 sec 82/100, iar poloneza Natalia Kaczamarek şi-a adjudecat argintul, cu 50 sec 34/100.

Karateka Ştefan Comănescu a adus României prima medalie la Jocurile Europene din Polonia, joi, în concursul de kumite din cadrul cat. 67 kg, iar bilanţul României este acum de trei medalii, una de argint şi două de bronz.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!