VIDEO Imnul României a răsunat în Germania! Imagini spectaculoase cu Bianca Perie Ghelber la ceremonia de premiere de la C.E. de atletism

Bianca Perie Ghelber aruncarea ciocanului imnul romaniei Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 August 2022, 19:27
Data actualizarii: Vineri 19 August 2022, 20:03

România are aur european la atletism după două decenii. Ionela Tîrlea cucerise aurul în 2002, în finala de la 400 m garduri. 

Bianca Perie Ghelber a fost vedeta României la Europeanul de atletism de la Munchen și a fost aplaudată la scenă deschisă la festivitatea de premiere. 

Imnul României a răsunat la Munchen

Imnul României a răsunat la Munchen, iar Bianca Perie Ghelber a făcut un excelent PR sportului românesc. Și la ceremonia de premiere - filmată de COSR - a fost însoțită de Victoria, fiica sa în vârstă de 7 ani. 

Sportiva în vârstă de 32 de ani a cucerit aurul în proba de aruncarea ciocanului, cu un rezultat de 72,72 m, și a impresionat lumea sportului prin povestea sa de viață. 

Descoperită de Lucică Cucoș, antrenată în prezent de Mihaela Melinte

Eleva celebrei Mihaela Melinte, campioană mondială la Edmonton, a fost însoțită la Munchen de fiica sa, Victoria, care i-a purtat noroc și i-a transmis forță atletei de la CSA Steaua. 

Bianca Perie Ghelber a fost descoperită de antrenorul Lucică Cucoș și e unica cvadruplă campioană mondială de juniori din tot sportul românesc. A participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 2008, la Beijing, iar anul trecut, la ediția de la Tokyo, a încheiat finala pe locul 6. 

 

Ghelber (32 ani), clasată pe şase la JO de la Tokyo, anul trecut, s-a impus în finala de la Munchen cu 72,72 metri, devansându-le pe poloneza Ewa Rozanska, 72,12 m, şi pe italianca Sara Fantini, 71,58 m. În grupele preliminare, Ghelber obţinuse a treia performanţă, 71,27 metri.

România a obţinut prima medalie de aur continentală după o pauză de 20 de ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, la 400 m garduri.

Atunci, Europenele erau programate odată la patru ani. La ediţia precedentă (1998), la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi Ghelber, Mihaela Melinte, urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

VIDEO - Bianca Perie Ghelber, la Ora Exactă în Sport de la Pro Arena 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!