Manchester United Edinson Cavani glazer Anglia

United face rost de bani pentru Cavani! Inca un tun dat de patroni: cum intra in conturi 110 milioane €!

Dupa un sezon dezastruos, fara niciun trofeu si fara un loc de Liga Campionilor, Manchester United investeste masiv pentru reconstructie.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Iulie 2014, 09:14
Data actualizarii: Joi 31 Iulie 2014, 09:44

Familia Glazer, care detine clubul Manchester United, a anuntat intentia de a vinde 8 milione de actiuni, reprezentand 5% din pachetul total, a anuntat astazi publicatia Bloomberg.

Tranzactia este un nou 'tun financiar' pentru patronii clubului, dupa contractele de sponsorizare semnate in ultima perioada si o noua gura de oxigen in vederea unor noi investitii in echipa.

Manchester United e pe urmele lui Edinson Cavani, uruguayanul de la PSG a carui valoare este estimata la aproximativ 70 de milioane de euro, iar tranzactia pe care familia Glazer e pe cale sa o faca pe bursa de la New York ar asigura acoperirea acestei investitii.

Conform sursei citate, pachetul de 8 milioane de actiuni scos la vanzare de familia Glazer este cotat la 150 de milioane de dolari, adica aproximativ 110 milioane de euro.

Jurnalistii de la Bloomberg mai precizeaza ca intelegerea de 95 de milioane de euro pe sezon cu Adidas are o clauza speciala in contract - daca Manchester United rateaza de doua ori consecutiv grupele Champions League, suma scade automat cu 30%, ajungand la 65 de milioane de euro.

Cele mai scupe tricouri din istoria fotbalului

Manchester United a semnat vara asta cel mai mare contract de sponsorizare din istoria fotbalului. Adidas a cumparat drepturile pentru a produce echipamentele echipei de pe Old Trafford si de a vinde replici cu insemnele clubului timp de 10 ani in schimbul a 950 de milioane €. Contractul intra in vigoare incepand cu sezonul 2015-2016.

Asadar, 95 de milioane € pe sezon, peste ceea ce primesc Real Madrid (39 mil €) si Chelsea (38 mil €), insumat, remarca jurnalistii de la Business Insider.

Contractul semnat de Manchester United cu Adidas este de trei ori mai mare decat cea mai banoasa intelegere a celuilalt gigant de pe piata producatorilor de echipamente sportive, Nike, cu FC Barcelona (33 mil €).

Insa colosala suma de 95 de milioane de euro este doar o parte din valoarea tricourilor lui Manchester United. Exista o intelegere semnata cu producatorul auto Chevrolet care intra in vigoare incepand cu aceasta toamna si care va alimenta conturile clubului cu 59 de milioane € pe sezon, mai scrie Business Insider.

Asadar, Manchester United va incasa, incepand cu sezonul 2015-16, 154 de milioane € de pe urma celor doua logo-uri care vor aparea pe tricou (Adidas si Chevrolet), suma record pentru istoria sportului.

Jurnalistii americani remarca si diferenta dintre contractele lui United si sumele incasate de cluburile din NFL.

Fiecare echipa din fotbalul american imparte in acest moment cate 138 de milioane € pe sezon, insemnand sume de pe urma sponsorilor de pe tricouri, merchandising si drepturi de televizare, cumulat.

Paradisul financiar in care s-a trezit Manchester United pare inexplicabil, in conditiile in care echipa a terminat ultima editie de Premier League pe locul 7 si nu va participa in Liga Campionilor sezonul viitor.

Modifică setările cookies