Anglia

Planul NEBUN dupa o investitie de peste 1 miliard €! Familia Glazer MUTA clubul Manchester United din Anglia! Ce se va schimba din sezonul viitor:

Patronii de la United vor sa puna in practica un plan care sa scape clubul de datorii.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Iulie 2012, 10:55
Data actualizarii: Miercuri 04 Iulie 2012, 10:58

Familia Glazer este hotarata sa scape clubul de datoriile uriase de peste 500 de milioane de euro.

Proiectul americanilor presupune in prima faza o emisiune masiva de actiuni pe bursa de la New York, care sa pompeze in conturile clubului suficienti bani pentru a acoperi datoriile, anunta The Guardian.

Urmatorul pas al familiei Glazer va fi mutarea sediului social al clubului in afara granitelor Angliei. Mai exact, in Insulele Cayman, paradisul fiscal la care viseaza orice investitor care vrea sa fenteze impozitele catre stat.

De asemenea, patronii americani vor sa dezvolte si mai mult departamentul de marketing, care inseamna un compartiment extrem de important pentru bugetul anual al clubului.

"Suntem constienti de faptul ca detinem unul dintre cele mai importante branduri ale Planetei, cu o comunitate de 659 de milioane de potentiali cumparatori ale produselor noastre. Vrem sa atragem mai multi sponsori, sa ne crestem vanzarile, sa exploatam si mai bine segmentul new-media si sa atragem mai multe fonduri din drepturile TV ale productiilor MUTV", se arata in comunicatul familiei Glazer.

Din 2005, de cand au preluat clubul, fratii Glazer au investit peste 1 miliard de euro in Manchester United, insemnand pretul de cumparare al clubului (550 mil euro), plus costurile cu taxele si dobanzile bancare din ultimii 7 ani.


Modifică setările cookies