FA Liverpool Manchester City Manchester United Premier League Anglia

Un nou campionat in Anglia! Anuntul revolutionar facut de Federatia Engleza! United, City si Liverpool si-au dat acordul

Anglia se pregateste de o noua revolutie in fotbal. Vrea sa reinventeze echipa nationala pornind de la propriul campionat.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Mai 2014, 17:17
Data actualizarii: Joi 08 Mai 2014, 17:18

Daily Mail scrie ca Greg Dyke, presedintele FA, pregateste sa lanseze un nou campionat in Anglia. Premier League B-Teams se va numi si va include echipele secunde ale formatiilor din prima liga britanica.

Propunerea, conform ziaristilor britanici, este sustinuta in acest moment de cele doua mari cluburi din Manchester, dar si de Liverpool si Tottenham.

Planul acestuia este ca astfel jucatorii englezi sa joace mai multe meciuri in competitii oficiale, FA incercand sa ajunga din urma ligile din Germania si Spania, acolo unde jucatorii cu varste cuprinse intre 18 si 21 de ani au de 2.6 ori mai multe meciuri in competitii oficiale decat cei britanici.

Echipele B care vor fi inscrise in acest campionat cu sistem de promovare si retrogradare nu vor avea dreptul de a urca mai sus de League One si nici de a participa in FA Cup.

Mai mult, Greg Dyke planuieste ca in viitorul apropiat sa blocheze accesul jucatorilor extracomunitari in ligile inferioare britanice, in scopul de a ajuta tinerii britanici sa joace mai mult si astfel de a creste si valoarea echipei nationale a Angliei.

Modifică setările cookies