Tottenham și Newcastle se luptă pentru semnătura unui fotbalist de 18 ani, care a jucat la Cluj în 2023!

Antonio Nusa Club Brugge Newcastle Norvegia Tottenham Anglia Antonio Nusa / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Ianuarie 2024, 16:16
Data actualizarii: Miercuri 24 Ianuarie 2024, 16:17

Cele două cluburi din Premier League vor unul dintre cei mai talentați jucători ai noii generații europene. 

Tottenham se afla în pole position pentru semnătura lui Antonio Nusa (18 ani), dar pe fir a intrat Newcastle United

Newcastle îi face concurență seriosă lui Tottenham pentru Nusa 

Spurs era aproape să-i obțină semnătura tânărului jucător de atac norvegian, dar trupa lui Eddie Howe încearcă să-l deturneze pe ultima sută de metri, după ce Miguel Almiron a decis să accepte oferta celor de la Al Shabab, care i-a oferit un salariu de nerefuzat.

  • Antonio Nusa / Foto - Getty Images

Brugge, locul al patrulea în Pro League, ar fi primit inițial propunerea londonezilor de a-l păstra pe jucător până la finalul sezonului, dar se gândește serios să accepte propunerea lui Newcastle, care oferă mai mulți bani. În această perioadă de mercato, Tottenham l-a cumpărat pe Radu Drăgușin, l-a împrumutat pe Timo Werner (RB Leipzig) și l-a rechemat pe Sergio Regulon (Manchester United), în timp ce Newcastle doar l-a reprimit pe Isaac Hayden, după împrumutul la Standard Liege.  

A jucat în România, cu ocazia Europeanului de tineret

Nusa s-a format la academiile cluburilor Stabaek și Club NXT, e legitimat acum la Club Brugge, e jucător de picior drept și poate evolua ca extremă stânga, extremă dreapta și al doilea vârf. El este născut în Langhus din tată nigerian și mamă novergiancă, este cotat la 17 milioane de euro și are contract cu clubul belgian până în iunie 2027.

Atacantul a înscris patru goluri și a dat trei pase decisive în 27 de apariții pentru Brugge, în acest sezon, iar anul trecut a bifat deja patru selecții și un gol pentru naționala de seniori a Norvegiei.

Puștiul a jucat la Europeanul U21 din 2023, echipa s-a terminând pe ultimul loc în Grupa D, după înfrângeri cu Elveția (1-2 / Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca) și Franța (0-1 / Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca) și o victorie cu Italia (Cluj Arena, Cluj-Napoca), pierzând calificarea în sferturile de finală din cauza unui golaveraj inferior celui al elvețienilor.   

Foto - Getty Images

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!