Manchester City Erling Haaland Pep Guardiola Premier League Anglia

Haaland, de nerecunoscut în victoria categorică a lui City. Norvegianul a reușit doar opt atingeri. Ce a spus Guardiola

Manchester City a câștigat cu 4-0 pe Etihad împotriva lui Bournemouth din a doua etapă din Premier League.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 August 2022, 18:52
Data actualizarii: Duminica 14 August 2022, 18:50

"Cetățenii" au "spulberat-o" pe Bournemouth în a doua etapă, iar Erling Haaland, achiziția de 60 milioane de euro a lui Pep Guardiola a fost prezent încă din primul minut în partida din primul eșalon englez.

Antrenorul de pe Etihad l-a înlocuit, însă, pe starul norvegian în minutul 74 cu Alvarez, după ce atacantul a reușit contraperformanța de a atinge balonul doar de opt ori, după cum scrie publicația GOAL

La conferința de presă de după meci, Pep Guardiola l-a "apărat" pe Erling Haaland și l-a încurajat. Tehnicianul a evidențiat faptul că defensiva lui Bournemouth a fost greu de străpuns pentru un atacant.

Guardiola: „Cum poți supraviețui? E greu”

„Cel mai dificil este atunci când ești atacant, iar fundașii se apără ca Bournemouth. Au trei fundași centrali și doi jucători în față, toți în mijloc. Cum poți să supraviețuiești unui lucru ca acesta? Este foarte greu.

O să ne găsim în multe situații de genul acesta, dar este o chestiune de timp: momentul potrivit, mișcorile potrivite. Dar, calitatea jucătorilor pe care-i avem în spatele lui (n.r. lui Haaland), să-i oferim assisturi, vom reuși asta. Nici nu mă gândesc la altceva”, au fost cuvintele lui Guardiola, citate de publicația mai sus menționată.

Manchester City - Bournemouth 4-0

"Cetățeni" au început dur prima parte a meciului. Haaland i-a pasat decisiv lui Gundogan, iar fotbalistul a deblocat tabela în minutul 19. Kevin De Bruyne a majorat din assistul provenit de la Foden (31'), iar internaționalul englez a marcat îaninte de fluierul final al reprizei (37') și a închis temporar scorul la 3-0.

În partea a doua, jocul lui Manchester City s-a mai calmat, iar formația lui Pep Guardiola s-a impus pe tabelă doar grație autogolului dat de Lerma, din minutul 79. Clubul de pe Etihad a câștigat și a doua partidă din startul campionatului, astfel, și și-a securizat un golaveraj de 6:0, șase puncte și două victorii din două posibile.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies