"Suntem socati!" Ce au descoperit autoritatile despre pilotul disparut fara urma dupa decesul lui Emiliano Sala

Emiliano Sala cardiff city David Ibbotson Nantes Anglia "Suntem socati!" Ce au descoperit autoritatile despre pilotul disparut fara urma dupa decesul lui Emiliano Sala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Aprilie 2019, 14:17
Data actualizarii: Luni 01 Aprilie 2019, 14:18

Emiliano Sala a murit in urma accidentului aviatic petrecut pe 21 ianuarie. 

Dupa saptamani de cautari, corpul lui Emiliano Sala a fost recuperat, iar jucatorul a fost inmormantat in orasul sau natal din Argentina.

Pilotul e in continuare disparut fara urma, iar cautarile au fost oprite.

In urma lui, Sala a lasat un adevarat razboi intre Nantes si Cardiff, clubul care tocmai il transferase cu 20 de milioane de euro. Galezii nu mai vor sa achite suma de transfer si cer anularea acestuia. Jucatorul fusese prezentat oficial, insa nu apucase sa faca vreun antrenament in Marea Britanie. A plecat inapoi in Franta sa isi ia ramas bun de la colegi, iar la intoarcere avionul s-a scufundat in Canalul Manecii.

Despre pilotul disparut David Ibbotson s-au aflat multe, mai ales ca acesta nu detinea licenta pentru zboruri comerciale.

Clubul Cardiff a dat azi un comunicat in care dezvaluie ca Ibbotson era daltonist si nu avea voie sa zboare pe timp de noapte.

"Clubul Cardiff este socat sa afle ca pilotul David Ibbotson nu avea permis de zbor pe timp de noapte. Clubul nostru este profund ingrijorat sa afle ca pilotul si cei care au aranjat zborul au incalcat regulile aviatiei si au pus viata lui Emiliano Sala in asemenea pericol. Consideram ca cei responsaili ar trebui trasi la raspundere pentru actiunile lor", e comunicatul clubului Cardiff.

Pilotii trebuie sa faca diferenta intre culorile rosu si verde pentru a putea sa zboare in intuneric, este o regula din aviatie.

Avionul a decolat la ora locala 19:00, desi fusese programat pentru 9 dimineata.

Din conversatiile de pe whatsapp recuperate din telefonul lui Sala, autoritatile au descoperit ca fiul agentului care l-a dus pe Sala la Cardiff s-a ocupat de formalitatile de zbor, iar Sala a refuzat propunerea lui Cardiff de bilete la un zbor comercial. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!