A pierdut Abramovich 770 de milioane de euro într-o singură zi? Presa din Marea Britanie a lămurit misterul sumei incredibile

Roman Abramovich avere Roman Abramovich Chelsea Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 16:55
Data actualizarii: Miercuri 16 Februarie 2022, 17:12

Roman Abramovich este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, multe dintre afacerile sale derulându-se în Europa de Est.

În urmă cu câteva zile, în presa internațională a apărut informația potrivit căreia patronul clubului Chelsea ar fi pierdut o sumă incredibilă de bani, din cauza tensiunilor de la granița dintre Rusia și Ucraina. 

S-a speculat că miliardarul rus ar fi rămas fără 770 de milioane de euro, după devalorizarea acțiunilor pe care acesta le deține la compania Evraz, care se ocupă cu producerea oțelului. Acțiunile ar fi picat, deoarece investitorii s-au temut de posibilele sancțiuni pe care le-ar fi putut primi firmele din Rusia.

The Mirror a infirmat informația, explicând că scăderea acțiunilor a avut legătură cu o divizare a afacerii, însă situația s-a remediat între timp, astfel că averea investitorilor, inclusiv cea a lui Roman Abramovich, nu a fost afectată semnificativ de aceste schimbări. 

Vrea să investească într-un nou club de fotbal

Miliardarul rus a pus ochii pe un club din Brazilia, pe care l-ar putea prelua în perioada următoare. Noua lui țintă este un club cu o istorie de peste 20 de ani.

Patronul lui Chelsea este gata să cumpere echipa Vasco da Gama, din Brazilia, anunță jurnalistul Jorge Nicola. Echipa este fostă câștigătoare de Copa Libertadores, iar aici au jucat fotbaliști precum Douglas Louiz, Philippe Coutinho, Romario, Allan, Paulinho sau Wendel.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!