Oficial: bye-bye, Abramovich! Chelsea are un nou proprietar, care a plătit 5 miliarde de euro

Roman Abramovich Chelsea Todd Boehly Vladimir Putin Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 11:24
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 11:26

Guvernul Marii Britanii și Premier League au autorizat vânzarea clubului londonez patronat până de curând de oligarhul rus Roman Abramovich.

Guvernul britanic a autorizat vânzarea clubului Chelsea Londra, care s-a aflat în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovich din 2003, informează AFP.

“Seara trecută guvernul a eliberat licenţa care permite vânzarea Chelsea FC. Având în vedere sancţiunile care îi vizează pe cei cu legătură cu Putin şi invazia sângeroasă a Ucrainei, viitorul pe termen lung al clubului poate fi asigurat doar cu un nou proprietar”, a notat pe Twitter Nadine Dorries, secretar de stat pentru Sport.

Prețul lui Chelsea: 4,97 de miliarde de euro 

Tot marţi, Premier League a aprobat preluarea clubului Chelsea de către un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, pentru suma de 4,25 miliarde de lire sterline (4,97 miliarde de euro).

Clubul din Premier League a fost scos la vânzare înainte ca proprietarul Roman Abramovich să fie sancţionat din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!