Roberto de Zerbi Brighton Pep Guardiola Premier League Anglia

GALERIE FOTO "Roberto De Zerbi, 'Micul Geniu'". The Guardian, cuvinte superbe despre fostul jucător de la CFR. Cine i-a spus italianului că va antrena în Premier League

Italianul se află pe locul 4 în Premier League, cu Brighton.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 12:14
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 12:33

Liverpool a remizat în runda a noua din Premier League, scor 3-3 cu Brighton, echipa italianului Roberto de Zerbi, fost jucător la CFR Cluj. Roberto De Zerbi, fostul tehnician de la Benevento, Palermo, Foggia, Sassuolo și Șahtior, și-a văzut visul cu ochii și a ajuns să antreneze în Premier League. 

Roberto De Zerbi, sfătuit de Pep Guardiola

După remiza de sâmbătă din deplasare cu Liverpool, scor 3-3, echipa lui De Zerbi se află pe locul 4 în clasament, cu 14 puncte, după Arsenal (21), Manchester City (17) și Tottenham (17). Publicația The Guardian i-a consacrat lui Roberto De Zerbi un material amplu, în care l-a numit "Micul Geniu" și a dezvăluit că italianul se inspiră de la Pep Guardiola, de care-l leagă o veche prietenie.

"De Zerbi îl studia de mult pe Guardiola. El a analizat antrenamentele catalanului la Barcelona și Bayern Munchen înainte de a devenit antrenorul lui Foggia Serie C, în 2014.

De Zerbi s-a născut la Brescia și a jucat pentru clubul din orașul său natal, unde Guardiola a avut două perioade ca mijlocaș la începutul anilor 2000. Guardiola i-a spus cu ani în urmă că va ajunge în Premier League.

Legătura lor este atât de strânsă, încât au vorbit înainte ca De Zerbi să accepte postul de la Brighton. 'Mi-a spus că, dacă am nevoie, va fi foarte bucuros să mă ajute' a De Zerbi", se arată în materialul publicat de The Guardian.

Modifică setările cookies