Gica Popescu Echipa Nationala George Puscas Nationala

"Dumnezeule, cu astfel de jucători vrem să mergem mai departe?" Gică Popescu, furios după ce a auzit declarația unui fotbalist român 

Fostul căpitan al Barcelonei și-a exprimat indignarea după ce a auzit afirmația unui component al primei reprezentative. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 11:12
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 11:30

România a retrogradat în Liga C din Nations League după ce a încheiat grupa pe ultimul loc. Victoria cu 4-1 în fața Bosniei, pe Giulești, din ultima etapă, doar a mai cosmetizat din imaginea lăsată de tricolori într-o grupă din care au mai făcut parte Finlanda și Muntenegru. 

Gică Popescu ia atitudine în privința lui George Pușcaș

Gică Popescu a participat cu prima reprezentativă la trei ediții de CM și la două turnee finale ale Euro. Acum președinte la Farul Constanța, "Baciul" a criticat atitudinea afișată de George Pușcaș, marcator a două goluri cu Bosnia, în succesul cu 4-1. 

"Am văzut declaraţia lui Puşcaş, care pe mine m-a lăsat cu gura deschisă. Spunea că a fost o seară nemaipomenită şi singurul lucru negativ care ni s-a întâmplat a fost acela de a retrograda. Dumnezeule, cu astfel de jucători vrem să mergem mai departe? Cu astfel de jucători vrem să ne batem noi? 

Va fi cu siguranţă o grupă (n.r. - din preliminariile pentru următorul Campionat European) mult mai grea decât am avut acum în Liga Naţiunilor şi mergem mai departe cu astfel de jucători care spun că a fost o seară senzaţională, nemaipomenită, seară în care noi am retrogradat în liga a a treia?! Îmi e foarte greu să diger aceste rezultate", a declarat Gică Popescu, potrivit Orange Sport. 

Și Sorin Cârțu ironizase declarația lui Pușcaș. 

  • 59 de partide a jucat Gică Popescu la FC Barcelona în perioada 1995-1997. Fostul căpitan de pe Camp Nou a marcat nouă goluri pentru trupa blau-grana
  • 110 meciuri a jucat Gică Popescu pentru Galatasaray Istanbul în perioada 1997-2001. "Baciul" a înscris cinci goluri pentru gruparea turcă
  • 115 meciuri a jucat Popescu în naționala României. A marcat 16 goluri pentru prima reprezentativă

La finalul partidei, George Pușcaș, autorul unei ”duble” în meciul contra Bosniei, a transmis că regretă retrogradarea în Liga C, mai ales că România a închis grupa cu o victorie.

Pușcaș: "Criticile nu mă afectează"

”A fost o seară plăcută pentru victorie, pentru rezultat și pentru prestația echipei. Ar trebui să luăm tot ce a fost bun. Faptul că am retrogradat este singurul lucru negativ. Este greu când închei grupa cu o victorie și retrogradezi. Nu e plăcut. Trebuie să luăm tot ce a fost bun în meciurile anterioare, să avem grupul pe care l-am format și să continuăm.

Criticile nu mă afectează. Nu sunt o persoană care să citească presa. Sunt imun la asta. Îmi plac criticile constructive. Ei sunt în fața televizorului, eu sunt pe teren și trebuie să fac tot ce pot. Cu siguranță puteam lua altă decizie, dar așa am decis în acel moment. Nu am ce să îmi reproșez, doar să încerc să fac mai bine.

Aceste două jocuri ar trebui să fie un punct de plecare, să aducem prospețime și să ne îndreptăm către cât mai multe victorii”, a declarat Pușcaș, după victoria cu Bosnia (4-1). 

Bosnia a câștigat grupa din care a făcut parte și România. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies