Patronul lui Arsenal a dat 4,7 milioane $ sa puna mana pe un premiu Nobel! Povestea din spatele trofeului:

Autor: Sport.ro
Marti 09 Decembrie 2014, 20:54

	Patronul lui Arsenal a dat 4,7 milioane $ sa puna mana pe un premiu Nobel! Povestea din spatele trofeului:

Alisher Usmanov, patronul lui Arsenal, a platit 4,7 milioane de euro pentru a cumpara un premiu Nobel.

Alisher Usmanov, patronul lui Arsenal si cel mai bogat om de afaceri din Rusia, a cumparat premiul Nobel scos la licitatie de James Watson, unul dintre cei trei cercetatori care au descoperit structura ADN-ului.

Medalia, care fusese estimata de casa de licitatii Christie's la o suma cuprinsa intre 2,5 si 3,5 milioane de dolari, este prima care a fost vanduta de catre un laureat al premiului Nobel in timpul vietii.

Pretul obtinut si recordul stabilit demonstreaza cresterea interesului pe piata de licitatii "fata de obiecte simbolice legate de intelegerea si dezvoltarea implicatiilor ADN-ului si fata de importanta crescanda a acestuia in prezent", a declarat Francis Wahlgren, director international al departamentului pentru carti si manuscrise al casei de licitatii Christie's.

James Watson, alaturi de Francis Crick si Maurice Wilkins, a descoperit structura dublu-elicoidala si functia acidului dezoxiribonucleic (ADN) in Marea Britanie, in 1953, intr-o reusita a stiintei care avea sa marcheze debutul erei moderne a biologiei, scrie Mediafax.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Prințul din Liechtenstein: "Nu l-am împuşcat pe ursul Arthur, ci un urs mai mic"
BRAT
Modifică setările cookies