Anglia

'Lovitură' pentru buzunarele starurilor lui United! Salariul lui Ronaldo se micșorează după ratarea unui obiectiv major 

Manchester United a fost umilită de Brighton, în deplasare, în etapa cu numărul 36 din Premier League, 0-4. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 08 Mai 2022, 08:04
Data actualizarii: Duminica 08 Mai 2022, 08:04

„Diavolii roșii” au pierdut duelul cu Brighton din deplasare, având șanse minime de a se califica în Champions League în sezonul următor. United se află pe locul șase în clasament, având 58 de puncte în 37 de meciuri jucate, la cinci lungimi distanță de ultimul loc ce asigură prezența în competiția supremă, având și mai multe meciuri decât rivalele sale. 

Astfel, starurile de pe Old Trafford vor resimți acest lucru și la buzunare, dat fiind faptul că prezența în Champions League era un obiectiv major al echipei, în special după transferul lui Cristiano Ronaldo. 

Salariu scăzut pentru Cristiano Ronaldo și starurile lui United

Când a semnat, superstarul portughez și-a pus numeroase clauze în contract, prin care încasa bonusuri considerabile dacă erau atinse niște obiective. Ronaldo s-a transferat la United pe un salariu inferior celui de la Juventus, însă bonusurile discutate cu șefii de pe Olt Trafford au fost unele considerabile, iar majoritatea obiectivelor și le-a atins. Fotbalistul e golgheterul echipei în acest sezon, cu 18 reușite. 

Nu doar Ronaldo va avea de suferit, însă, ci toți jucătorii „diavolilor”. Conform Daily Mail, mai mult de un sfert din salariile fotbaliștilor urmează a fi scăzute, în contextul în care încasările pentru Europa League sau Conference League sunt inferioare. 

În acrst context, salariul lui Cristiano Ronaldo ar putea ajunge de la aproximativ 450.000 de euro săptămânal la 336.800 de euro, în cazul în care mai rămâne pe Old Trafford și sezonul următor. Acesta ar fi cel mai mic salariu pe care portughezul l-ar încasa în ultimii ani, asta după ce a acceptat să plece de la Juventus, unde încasa peste 584.000 de euro săptămânal. 

Modifică setările cookies