NEWS ALERT Liverpool și-a ales următorul antrenor și a început negocierile!

Liverpool Jurgen Klopp Ruben Amorim Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 11:04
Data actualizarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 11:04

Liverpool va rămâne fără antrenor la finalul acestui sezon, după ce Jurgen Klopp (56 de ani) și-a anunțat plecarea de la echipă.

Chiar dacă mai avea contract cu echipa de pe Anfield, Klopp a decis să plece de la echipă la finele acestui sezon, după ce și-a manifestat intenția de a lua o pauză de la activitatea de antrenor.

Liverpool îl vrea pe Ruben Amorim

Liverpool s-a reorientat către Ruben Amorim (39 de ani), tehnicianul care o pregătește de patru ani pe Sporting Lisabona.

Cele două părți au început deja negocierile, potrivit Foot Mercato. Dacă vrea să-l aducă pe Amorim pe Anfield, Liverpool va trebui să plătească 20 de milioane de euro, sumă ce reprezintă clauza de reziliere a tehnicianului din contractul cu Sporting.

Potrivit site-urilor de specialitate, Amorim are un contract valabil până în 2026 cu echipa alături de care a câștigat titlul în urmă cu trei sezoane.

Fost antrenor la Braga, Amorim a fost numit ca antrenor la Sporting Lisabona în 2020, iar până acum a strâns 203 meciuri pe banca tehnică a echipei.

În 2021, Amorim a reușit să câștige primul titlu pentru Sporting Lisabona după 19 ani, iar în CV-ul său se mai adaugă și alte două Cupe ale Ligii, dar și o Supercupă a Portugaliei.

Liverpool, lider în Premier League

Calificată în sferturile UEFA Europa League, acolo unde o va întâlni pe Atalanta, Liverpool este lider în Premier League cu 70 de puncte, la două distanță de Arsenal și la trei de Manchester City.

În următoarea etapă din campionat, Liverpool va avea parte de un test dificil, pe terenul marii rivale Manchester United, care ocupă locul șase.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!