Decizie radicală în Premier League, în urma greșelilor de arbitraj video din ultima etapă

Premier League arbitraj video Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2023, 15:30
Data actualizarii: Luni 13 Februarie 2023, 15:36

Arsenal și Brighton au fost dezavantajate de erori ale arbitrajului video în meciurile de sâmbătă din Premier League.

Organismul care reprezintă arbitrii profesionişti englezi (PGMOL) a recunoscut duminică, într-un comunicat, că două erori au fost comise de către arbitrajul video (VAR) în detrimentul echipelor Arsenal Londra, liderul campionatului de fotbal al Angliei, şi Brighton, sâmbătă, în cursul etapei a 23-a din Premier League. 

Decizie drastică și rapidă după erorile VAR din weekend
 

Arbitrul asistent video (VAR) John Brooks a fost reţinut pentru delegări la două meciuri în Premier League, după ce a anulat în mod greşit un gol marcat de Brighton în partida cu Crystal Palace (1-1).

Brighton, în cursă pentru un loc în cupele europene, a remizat cu Crystal Palace, dar golul marcat de Pervis Estupinant a fost anulat pe nedrept din cauza liniilor de offsaid trasate greşit de arbitrul asistent video. Linia de offsaid a fost stabilită pentru James Tomkins, în loc de coechipierul său Marc Guehi, care era în spatele lui.

Tot sâmbătă s-a înregistrat o altă eroare gravă la meciul dintre Arsenal-Brentford (1-1). În faza premergătoare golului egalizator marcat de Ivan Toney (Brentford), a existat o poziţie de offsaid care a rămas nesancţionată.

Fostul şef al arbitrilor englezi, Keith Kackett, a declarat luni la BBC că acele erori au fost lamentabile: ''Nu este pentru prima oară când avem aceste probleme de la introducerea VAR. Eu cred că, în Howard Webb, noi avem persoana care va acţiona să redreseze situaţia asta. Cred că trebuie să fie debarcaţi unii dintre indivizii aşezaţi în scaunul VAR pentru că nu sunt capabili sau suficient de buni pentru a face treaba, deoarece nu oferă precizie''.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!