VAR Arsenal Brighton Howard Webb Premier League Anglia

Două erori majore ale VAR în Premier League: "Am contactat cluburile pentru a recunoaște"

Arsenal și Brighton au fost dezavantajate de erori ale arbitrajului video în meciurile de sâmbătă din Premier League.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Februarie 2023, 17:15
Data actualizarii: Duminica 12 Februarie 2023, 17:14

Organismul care reprezintă arbitrii profesionişti englezi (PGMOL) a recunoscut duminică, într-un comunicat, că două erori au fost comise de către arbitrajul video (VAR) în detrimentul echipelor Arsenal Londra, liderul campionatului de fotbal al Angliei, şi Brighton, sâmbătă, în cursul etapei a 23-a din Premier League, informează AFP.

Erori ale arbitrajului video la meciurile lui Arsenal și Brighton

Principalul responsabil al arbitrajului englez, Howard Webb, "a contactat cluburile Arsenal şi Brighton pentru a recunoaşte şi explica erorile semnificative în procesul de utilizare a VAR în meciurile respective", a scris PGMOL.

"Ambele incidente se datorează unor erori umane", a adăugat organismul, fără a intra în detalii.

Un purtător de cuvânt al PGMOL a explicat pentru publicaţia Mail on Sunday că VAR-ul nu a verificat o posibilă poziţie de ofsaid a pasatorului decisiv la golul egalizator înscris de Brentford în partida cu Arsenal de la Londra (1-1), care ar fi dus la anularea golului oaspeţilor.

Consecinţa directă a acestei erori este că Arsenal are doar şase puncte avans, în loc de opt, faţă de ocupanta locului secund în clasament, Manchester City, înaintea meciului pe care campioana en titre urmează să-l dispute duminică împotriva formaţiei Aston Villa.

Arsenal şi Mancheser City se vor înfrunta miercuri, pe Emirates Stadium, în marele derby al campionatului Angliei.

În ceea ce priveşte clubul Brighton, acesta a confirmat într-un comunicat că PGMOL şi-a cerut scuze pentru anularea unui gol al ecuadorianului Pervis Estupinan împotriva formaţiei Crystal Palace (1-1), pe motiv de ofsaid.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!