Chelsea ted boehly Anglia

Cum se va transforma Chelsea de la venirea noului patronat? Echipa londoneza își va schimba strategia de transferuri

Un consorțiu american condus de Ted Boehly îi va lua locul lui Roman Abramovich ca proprietar al lui Chelsea. Ce se întâmplă mai departe cu echipa londoneză?

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 25 Mai 2022, 18:03
Data actualizarii: Miercuri 25 Mai 2022, 18:04

Fanii „albaștrilor” au suflat ușurați știind că viitorul clubului lor este asigurat înaintea ferestrei de transferuri din vară, deoarece guvernul Marii Britanii a aprobat oferta de 4,25 miliarde de lire sterline (4,98 miliarde de euro) condusă de Boehly.

Chelsea a devenit o forță fotbalistică sub Abramovich, câștigând cinci titluri în Premier League și două Ligi ale Campionilor după ce oligarhul rus a achiziționat clubul în vara lui 2003.

Boehly deține cluburile LA Lakers și LA Dodgers și, deși buzunarele lui ar părea suficient de adânci pentru a menține Chelsea în vârf, vor exista unele schimbări pe Stamford Bridge.

Cheltuieli de transfer mai inteligente

În timp ce averea a lui Boehly este estimată la 4,4 miliarde de dolari (4,13 miliarde de euro), el nu intenționează să pompeze 2 miliarde de dolari din averea sa personală în club, așa cum a făcut Abramovich în cei aproape 20 de ani la conducere.

În schimb, Chelsea va fi condusă spre profit, cu o filozofie de achiziționare pe bani mărunți și o vânzare pe o cifră ridicată. Clubul s-a mutat în această direcție, dar achiziția de 114 de milioane de euro a lui Romelu Lukaku, un jucător în contradicție cu sistemul preferat al antrenorului Thomas Tuchel, sugerează că mai este ceva de parcurs până la această schimbare.

Contractele anulate în avans

În timp ce Lukaku a venit pe bani mulți și a marcat ulterior opt goluri în Premier League în 26 de meciuri, vedete precum Antonio Rudiger și Andreas Christensen sunt pregătiți să plece cu liber de contract către Real Madrid și, respectiv, Barcelona.

Este ceva ce Boehly nu vrea să se întâmple cu tinerele vedete ale clubului care au pătruns în prima echipă cu o regularitate tot mai mare în ultimele sezoane: Mason Mount și Reece James, fiind cei mai exponențiali.

Mount și James beneficiază în prezent de mai puțin de 100.000 de lire sterline pe săptămână, jucători precum Saul Niguez și Kepa Arrizabalaga lăudându-se cu jumătate de minute jucate, dar cu dublul salariului, iar Boehly nu vrea să-i vadă plecând într-un mod similar cu cel al lui Rudiger și Christensen.

Extinderea stadionului Stamford Bridge

Cu o capacitate de 40.834, stadionul lui Chelsea este mai mic decât fiecare echipă din Premier League care concurează cu Chelsea pentru un loc în Champions League în acest sezon, după Manchester United (74.140), Tottenham Hotspur (62.850), Arsenal (60.704), Manchester City ( 53.400) și Liverpool (53.394).

Grupul lui Boehly a produs o altă propunere cuprinzătoare de renovare și se înțelege că a vorbit cu arhitecți de seamă precum Jane Marie Smith și David Hickey.

Alte modificări

Sunt de așteptat investiții suplimentare în echipa feminină. De asemenea, în consiliu se așteaptă să fie adăugați și câțiva fani noi ai lui Chelsea, cum ar fi Lord Finkelstein și directorul american de marketing din Marea Britanie, Barbara Charone.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!