Chelsea, tot mai aproape de salvare! Decizia luată de Premier League cu câteva zile înaintea expirării licenței 

Chelsea Premier League Roman Abramovich Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 21:41
Data actualizarii: Marti 24 Mai 2022, 21:52

Premier League a aprobat preluarea clubului Chelsea de către un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, pentru suma de 4,25 miliarde de lire sterline.

Liga profesionistă engleză a anunţat că afacerea a trecut testul proprietarilor şi directorilor.

Clubul din Premier League a fost scos la vânzare înainte ca proprietarul Roman Abramovich să fie sancţionat din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Achiziţia rămâne sub rezerva eliberării de către guvern a licenţei de vânzare necesare. Ulterior, vor trebui să fie finalizate etapele finale ale tranzacţiei.

Guvernul nu doreşte ca Abramovich să obţină venituri din vânzare, dar sursele apropiate afacerii sunt optimiste cu privire la încheierea unui acord.

"Credem acum că toată lumea va fi pregătită să emită licenţele necesare. Ultimul obstacol rămas se reduce la o serie de detalii tehnice finale, care sunt discutate cu clubul", a declarat o persoană apropiată negocierilor, citat de news.ro. 

La începutul acestei luni, afacerea părea aproape de a se prăbuşi din cauza îngrijorărilor că încasările nu vor ajunge la cauze caritabile, aşa cum a promis Abramovich.

Omul de afaceri rus a negat că ar fi cerut ca împrumutul său de 1,5 miliarde de lire sterline către Chelsea să fie rambursat la vânzarea clubului.

Mai multe părţi şi-au manifestat interesul, dar Chelsea a acceptat să vândă consorţiului condus de Boehly la începutul lunii mai.

Consorţiul este condus de Boehly, dar Clearlake Capital, o firmă californiană de private equity, ar deţine majoritatea acţiunilor de la Chelsea. Printre ceilalţi investitori se numără miliardarul american Mark Walter, de asemenea coproprietar al echipei LA Dodgers, şi miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss.

Clubul Chelsea a fost autorizat să continue să funcţioneze în baza unei licenţe guvernamentale speciale, care expiră la 31 mai.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!