Anglia Thomas Tuchel

Tuchel, mesaj războinic! Ce urmează pentru Chelsea

Chelsea și-a asigurat locul de Champions League pentru sezonul următor.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 18 Mai 2022, 23:30
Data actualizarii: Miercuri 18 Mai 2022, 23:21

Echipa de pe Stamford Bridge nu a reușit să repete performanța din sezonul precedent, când s-a impus în UEFA Champions League, dar a reușit să rămână în primele patru în Premier League, deși actualul final de sezon a fost puternic zguduit de schimbarea de patronat.

Totuși, cei de la Chelsea sunt mândri de parcursul echipei și își doresc ca din sezonul următor echipa să redevină o pretendentă la Premier League, competiție în care s-au impus ultima oară în 2017.

Antrenorul german Thomas Tuchel a analizat acest sezon, trăgând concluzia că echipa s-a mișcat bine și a reușit să progreseze, față de sezonul anterior acestuia.

"Să sperăm că vom termina pe locul al treilea și este progres în acest sens. Am fost constant în primele trei în cel mai tare campionat, acum concurăm probabil cu cele mai bune echipe care au jucat în această ligă [City și Liverpool].

Plecând de aici, analizăm și nu trebuie să ne îngrijorăm după acest sezon, dar este multă ambiție în noi care nu este satisfăcută. Este până într-un punct bine, poate la un anumit nivel foarte bine, dar este mereu loc pentru progres. Nu ne vom relaxa și nu vom ceda ușor.

Ceea ce pot să promit este că voi fi aici, dacă pot promite ceva, iar eu voi fi aici cu energie deplină și cu energie pozitivă indiferent de situație.

Vom lucra în continuare pentru Chelsea și refuz să mă gândesc la scenarii negative. Vom fi competitivi, vom vedea la ce nivel ne vom situa. Legat de cum ne vor afecta întârzierea [în ceea ce privește preluarea echipei de către americani] și de sancțiunile, este un risc.

Va fi foarte dificil să compensăm pentru dezavantaj, ținând cont de situația celorlalte două echipe: City și Liverpool, care deja își îmbunătățesc echipa și își setează repere unul după altul în toate aspectele jocului", a spus Tuchel, despre actualul sezon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!