Chelsea Premier League Todd Boehly Anglia

Chelsea a făcut autodenunț și riscă o depunctare record în debutul campionatului! Primele informații despre caz 

Abia a început un nou sezon, că putem asista la o depunctare drastică, în urma unui denunț intern. În Premier League s-a adus în discuție posibilitatea, pentru că echipa Chelsea a anunțat că s-au făcut anumite plăți către firme offshore.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 August 2023, 16:55
Data actualizarii: Duminica 13 August 2023, 16:54

Oamenii de afaceri din SUA care au cumpărat clubul de la rusul Roman Abramovich au anunțat că, în perioada în care acesta era patron, au fost semnalate mai multe plăți de sume importante de bani către companii offshore, conform mai multor publicații de presă sportivă din Anglia.

Concret, s-a aflat că e vorba de un autodenunț efectuat către Football Association și UEFA, iar Chelsea riscă tot ce e mai rău dacă se adeveresc zvonurile și cele găsite de contabilii clubului în acte sunt date reale. Londonezii se pot alege cu amenzi uriașe, dar și cu depunctare importantă în Premier League.

Chelsea riscă depunctarea în Premier League și amendă uriașă 

Sumele oferite către offshore-urile în cauză au legătură chiar și cu anumite transferuri pe care le-a făcut echipa în sezoanele trecute, astfel că situația nu e deloc una simplă pentru Chelsea. Printre mutări se numără și cea a lui Andreas Christensen, care a ajuns, la gruparea pentru care a evoluat și Dan Petrescu, în 2012.

În cazul prezentat, în ziua în care nordicul a semnat cu Chelsea, tatăl acestuia, Sten Christensen, a fost numit scouter al englezilor, iar ulterior, pe durata a patru ani, a primit 650.000 de lire sterline.

Situația va fi verificată, iar Chelsea, dacă va fi găsită vinovată, riscă depunctare importantă, dar și o amendă foarte mare.

Chelsea a schimbat acționariatul în urmă cu un an 

Todd Boehly a semnat un acord pentru a cumpăra Chelsea pentru 4,68 de miliarde de euro, în mai anul trecut. El a investit deja în sport, de vreme ce deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers (MLB) şi Los Angeles Lakers (NBA), din Statele Unite.

Todd Boehly nu s-a oprit doar la Chelsea. Într-un an a cumpărat și un club din primul eșalon al Franței: RC Strasbourg Alsace, care a terminat pe locul 15 în sezonul 2022/23 din Ligue 1 cu 40 de puncte după 38 de etape disputate.

RC Strasbourg Alsace a câștigat ultima și singura dată campionatul în sezonul 1978/79. Clubul francez și-a trecut în palmares trei cupe (2000/01, 1965/66, 1950/51), dar și trei cupe ale ligii (2018/19, 2004/05, 1996/97).

Între timp, Chelsea e aproape de cel mai scump transfer din istoria Premier League

În ultimele zile, Moises Caicedo (21 de ani), mijlocașul ecuadorian al lui Brighton & Hove Albion, a fost pe prima pagină a ziarelor din Anglia. Chelsea și Liverpool s-au întrecut în oferte pentru serviciile sale, iar câștig de cauză se pare că vor avea londonezii.

Vineri, presa engleză îl dădea ca și transferat pe Caicedo la Liverpool. Oferta formației de pe Anfield, în valoare de 127 de milioane de euro, fusese acceptată de Brighton, însă ecuadorianul a anunțat că vrea să își respecte promisiunea făcută în luna mai și să accepte doar un transfer la Chelsea.

Văzând dorința lui Caicedo de a evolua pe Stamford Bridge, Chelsea a plusat și a ajuns la o ofertă de 115 milioane de lire sterline (aproximativ 133 de milioane de euro). The Telegraph anunță că această sumă include și bonusuri, iar mutarea ar urma să fie oficializată curând.

Jurnalistul Fabrizio Romano susține că Moises Caicedo va semna un contract cu Chelsea valabil până în anul 2031, cu opțiune de prelungire până în 2032. Londonezii s-au înțeles cu jucătorul din luna mai asupra contractului.

Transferul lui Caicedo va deveni cel mai scump din istoria Premier League. Precedentul record fusese stabilit în luna ianuarie, când tot Chelsea a plătit 121 de milioane de euro celor de la Benfica pentru a-l achiziționa pe mijlocașul argentinian Enzo Fernandez.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!