NEWS ALERT Chelsea bate recordul: transfer de 133 de milioane de euro și contract până în 2031

Chelsea Brighton Liverpool moises caicedo Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 August 2023, 22:16
Data actualizarii: Sambata 12 August 2023, 22:19

Chelsea este foarte aproape de a oficializa cel mai scump transfer din istoria Premier League.

În ultimele zile, Moises Caicedo (21 de ani), mijlocașul ecuadorian al lui Brighton & Hove Albion, a fost pe prima pagină a ziarelor din Anglia. Chelsea și Liverpool s-au întrecut în oferte pentru serviciile sale, iar câștig de cauză se pare că vor avea londonezii.

Moises Caicedo semnează cu Chelsea, deși Brighton acceptase oferta lui Liverpool

Vineri, presa engleză îl dădea ca și transferat pe Caicedo la Liverpool. Oferta formației de pe Anfield, în valoare de 127 de milioane de euro, fusese acceptată de Brighton, însă ecuadorianul a anunțat că vrea să își respecte promisiunea făcută în luna mai și să accepte doar un transfer la Chelsea.

Văzând dorința lui Caicedo de a evolua pe Stamford Bridge, Chelsea a plusat și a ajuns la o ofertă de 115 milioane de lire sterline (aproximativ 133 de milioane de euro). The Telegraph anunță că această sumă include și bonusuri, iar mutarea ar urma să fie oficializată curând.

Jurnalistul Fabrizio Romano susține că Moises Caicedo va semna un contract cu Chelsea valabil până în anul 2031, cu opțiune de prelungire până în 2032. Londonezii s-au înțeles cu jucătorul din luna mai asupra contractului.

Transferul lui Caicedo va deveni cel mai scump din istoria Premier League. Precedentul record fusese stabilit în luna ianuarie, când tot Chelsea a plătit 121 de milioane de euro celor de la Benfica pentru a-l achiziționa pe mijlocașul argentinian Enzo Fernandez.

Brighton, echipa care l-a transferat în această vară pe Adrian Mazilu de la Farul, va face un profit colosal în urma vânzării lui Caicedo. Ecuadorianul era cumpărat în februarie 2021 de la Independiente Del Valle, pentru 5 milioane de euro, iar acum jucătorul devine cel mai scump din istoria competiției.

În total, ecuadorianul a strâns 53 de meciuri, două goluri și trei pase decisive la Brighton. În stagiunea precedentă, Caicedo a fost jucător de bază în echipa lui Roberto De Zerbi, acumulând 43 de partide.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!