Chelsea Anglia Premier League Todd Boehly Anglia

Chelsea are un cumpărător! Britanicii anunță numele noului patron + suma pentru care s-a realizat afacerea

Clubul Chelsea a fost scos la vânzare la începutul lunii martie, după numeroasele sancțiuni impuse lui Roman Abramovich pentru prespusele sale legături cu Rusia.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 21:15
Data actualizarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 21:17

La aproape o lună și jumătate după termenul limită pentru depunerea ofertelor, se pare că Chelsea are un nou patron: miliardarul american Todd Boehly a câștigat cursa pentru cumpărarea clubului londonez, anunță The Telegraph, potrivit Mirror.

Todd Boehly ar urma să fie noul patron al lui Chelsea

Afacerea ar urma să se realizeze în schimbul sumei de 3,5 miliarde de lire sterline (aproximativ 4,2 miliarde de euro), anunță sursa citată.

"Chelsea speră să aibă un nou patron până la finalul lunii mai. După ce Raine Group (n.r - banca din New York responsabilă cu gestionarea propunerilor venite pentru Chelsea) alege ofertantul preferat, Guvernul trebuie să acorde o nouă licență pentru a permite finalizarea vânzării clubului", a explicat Sky Sports.

Din grupul de investitori condus de Todd Boehly mai fac parte, printre alții, miliardarul elvețian Hansjorg Wyss și afaceristul britanic Jonathan Goldstein, anunță BBC.

Todd Boehly, a cărui avere este estimată de Forbes la 4,5 miliarde de dolari, deține acțiuni la Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) și Los Angeles Sparks (WNBA).

Informația potrivit căreia Todd Boehly a fost ales drept noul proprietar al lui Chelsea vine la doar câteva ore după ce presa internațională a scris despre o ofertă de ultimă ofertă uriașă făcută de Sir Jam Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, pentru a cumpăra Chelsea, în valoare de 4,25 miliarde de lire sterline. Totuși, oferta a venit extrem de târziu, termenul limită pentru avansarea ofertelor fiind 18 martie

"Deși nu există o confirmare oficială din partea grupului condus de Boehly, a lui Chelsea sau a Raine Group, este de așteptat ca americanul să fie confirmat drept cumpărătorul lui Chelsea. Vestea vine după ce lui Stephen Pagliuca și Sir Martin Broughton, ceilalți doi ofertanți, li s-a transmis că nu vor merge mai departe", a scris și Mirror.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!