Jack Grealish Manchester City Pep Guardiola Anglia

Cel mai scump transfer din istoria Premier League, dezvăluiri din vestiar! Ce a spus despre Pep Guardiola 

Jack Grealish (27 ani) nu a reușit încă să se ridice la nivelul așteptărilor după transferul la Manchester City. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 10:11
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 10:14

În vara lui 2021, Manchester City plătea 117 milioane de euro către Aston Villa pentru a realiza cel mai scump transfer din istoria Premier League, cel al lui Jack Grealish. Fotbalistul englez nu a reușit însă să se adapteze în totalitate în echipa pregătită de Pep Guardiola, având mari dificultăți în a se impune ca titular. 

Printre accidentări, Grealish a început mare parte din meciurile pentru care a fost apt de joc din postura de rezervă. Jucătorul nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, atât ca randament sportiv, cât și în ceea ce privește comportamentul din afara terenului. În primul sezon la City, fotbalistul a jucat 39 de meciuri, având un aport de doar 6 goluri și 4 assist-uri. 

Jack Grealish, interviu sincer după primul său an la Manchester City 

Într-un interviu acordat în L'Equipe, Jack Grealish a dezvăluit că a crezut că lucrurile vor sta diferit în situația sa. Totodată, fotbalistul a vorbit și despre Pep Guardiola și schimbările prin care a trecut sub comanda tehnicianului iberic. 

„Credeam că va fi mai ușor să mă adaptez la City. Când am ajuns căredeam că e doar fotbal și că va fi ușor. Dar realitatea este că am trebuit să mă adaptez unui nou club, unui nou antrenor și unor coechipieri noi și pe lângă asta să mă integrez în modul în care Pep se aștepta. 

La Villa aveam mai multă libertate de joc. La Aston Villa jucam în teorie pe stânga, însă în timpul meciurilor aveam permisiunea de a-mi schimba poziția dacă simțeam nevoia. Cu Guardiola este diferit. El îmi spune să mă simt liber, însă într-o poziție specifică în structura echipei. Dacă ești pe stânga, acolo rămâi și nu te plângi pentru că el este cel mai bun antrenor”, a declarat Grealish citat de sport.es

  • 70 de milioane de euro este cota lui Jack Grealish conform Transfermarkt. 
  • 12 meciuri a jucat în acest sezon, având doar un gol marcat. 
Modifică setările cookies