Un monstru sacru al MMA s-a retras din activitate cu o înfrângere. Legendarul luptător rus este consilierul lui Putin

Fedor Emelianenko Bellator MMA Rusia Sambo Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 13:28
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 13:27

Acesta este supranumit "The Last Emperor".

Fedor Emelianenko (46 de ani / 187cm, 120kg) și-a anunțat retragerea din activitate, după înfrângerea în prima rundă a meciului cu Ryan Bader (39 de ani), în cadrul galei Bellator 290, organizată în Inglewood (California, SUA). După luptă, el a fost celebrat în cușcă de alți sportivi de valoare din istoria MMA, precum Randy Couture, Mark Coleman și Dan Henderson, și a depus o pereche de mănuși în mod simbolic pe saltea. 

Emelianenko este un ucrainean crescut în Rusia

Luptătorul rus, care a înregistrat 40 de victorii (32 înainte de limită) în 48 de lupte, are o carieră întinsă pe 23 de ani și este considerat de mulți cel mai valoros luptător de categoria supergrea din istoria artelor marțiale mixte. Născut pe teritoriul actualei Ucraine, la Rubijne, în raionul Severodonețk din regiunea Lugansk, el a crescut la Starîi Oskol din Regiunea Belgorod și a început să practice sambo și judo de la vârsta de 11 ani. 

A fost tanchist în armata Federației Ruse

A început să lupte în gale profesioniste de MMA, în 2000, după ce a fost tanchist timp de doi ani în armata Federației Ruse și a întâmpinat probleme financiare, după liberare. Ulterior, s-a mutat în Olanda, unde s-a pregătit la clubul VOS, alături de  Ernesto Hoost, Tyrone Spong și Denis Lebedev. S-a luptat în gale RINGS, Pride, BodogFight, M-1 Global, Yarennoka!, WAMMA, Affliction, Strikeforce și Bellator. Este și un sportiv medaliat internațional în sambo și judo, și are o bază de admiratori statornică, în întreaga lume.

Emelianenko este supranumit "The Last Emperor"

Este considerat o figură marcantă a istoriei MMA, având statutul la care Muhammad Ali, Pele, Michael Jordan sau Wayne Gretzky au ajuns în sporturile lor. Este considerat unul dintre cei mai compleți luptători de MMA din istorie. Emelianenko este supranumit "The Last Emperor" ("Ultimul Împărat"), ocupă funcția de membru al Consiliului Prezidențial pentru Educație Fizică și Sport al Federației Ruse, fiind așadar consilier al lui Vladimir Putin, este președinte al Federației de MMA din Rusia, deputat în Duma Regiunii Belgorod și coproprietar al promoției M-1 Global. Fratele său este Alexander  Emelianenko (41 de ani), un alt mare luptător de MMA, judo și sambo. 

Foto - Bellator MMA

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!